Verseny!

2024.03.10. 07:00

Vasárnapi békaláz a Miskolci Kocsonyafesztiválon

Miskolc - A három színpadon estig tartó koncertek mellett a békák lesznek főszerepben a Miskolci Kocsonyafesztiválon. Lesz béka szépségverseny, békakiállítás és délután úszóversenyre is kelnek a békák a Szinvában.

Boon.hu

A Színvában kötnek ki a békábk vasárnap délután a Miskolci Kocsonyafesztiválon

Fotó: Ádám János

A Miskolci Kocsonyafesztivál harmadik napjára kiugranak a miskolci kocsonyából a békák, mert egészen más dolguk lesz ezen a napon. A Miskolci Állatkert az Első Miskolci Békakiállítás és Béka Szépségverseny alkalmából várja az állatok szerelmeseit a Kocsonyafesztiválhoz kapcsolódva vasárnap 9 és 16 óra között az intézmény oktatóterembe. 

A Miskolci Kocsonyafesztivál harmadik napján (is) főszerepben a békák
Fotó: MW

A Magyarországon őshonos kétéltű fajokat egy képgalérián keresztül, míg az egzotikus, külföldi fajok egyedeit látványos terráriumi otthonaikban csodálhatják meg a látogatók a Terrarisztokraták közreműködésével.

Csodás kis élőlények 

Az állatkert szeretné felhívni a figyelmet a békákra, az élővilágban betöltött fontos szerepükre, és hogy saját kis közegükben csodás kis élőlények. Éppen ezért rendezik meg a szépségversenyt is, amelynek során az érkező látogatók a pénztárban a belépőjegy mellé kapott kuponnal adhatják le szavazatukat az oktatóteremben azon kiállított békára, akit a legszebbnek találnak. 

A kalandozni vágyók részt vehetnek egy „rejtvényes béka-sétán” az állatkertben, melyhez a rejtvénylapot a pénztárban lehet megkapni, a kitöltött lapokat pedig az oktatóteremben lehet majd leadni. A helyes megfejtők között nyereményeket sorsolnak ki.  

A gyerekeket békás kézműveskedéssel is várják az oktatóteremben.  

Játékbarlang múzeumi módra 

A Herman Ottó Múzeum főépületében a barlangok világát feltáró családi nap változatos, tartalmas időtöltést kínál felnőtteknek, gyermekeknek egyaránt. Több helyszínen várják a családokat folyamatosan zajló és időszakos programjaikkal; többek között barlangokról szóló ismeretterjesztő előadásal, ásványturkálóval, barlangi akadálypályával, bábjátékkal, barlangi dramatikus játékkal, kézműves foglalkozásokkal, mesével és apró meglepetésekkel. Lesz kvíz, barlangi akadálypálya gyerekeknek, kreatív alkotó tevékenység. Ásványturkáló Fehér Béla mineralógussal. Rémségek kicsiny barlangja című bábelőadás Szabó Attila vándor mesemondó előadásában. 

Élettelen természeti kincseink: a barlangok címmel ismeretterjesztő eladást tart Kereskényi Erika geológus. A bányamanók titkait lehet kifürkészni Sz. Mádai Veronika múzeumpedagógussal egy dramatikus játékban. A föld legmélyebb bugyraiból a csillagokig: interaktív mesés kalandozás felnőtteknek Zámborszky Eszter mesemondóval.

Békúsztatás a Szinvában 

Vasárnap egy különleges verseny keretében vízre szállnak a Kocsonyafesztivál gumibékái! 

Amennyiben versenybe szállna bárki az értékes nyereményekért, március 10-én, vasárnap úsztasson egy gumibékát a Szinva-patakban. Nincs más tennivaló, mint vasárnap 13:30 és 15:00 között megkeresni az Erzsébet téren, a Miskolc színpadnál lévő regisztrációs sátrat, ahol névre lehet venni a saját gumibékát. A sok száz béka 15:30-kor rajtol el az Erzsébet térről. Szurkolni kell és a Szinva teraszon kiderül, hogy kié a leggyorsabb béka. 

A Szinva teraszon, a célnál a megúsztatott békákat kiosztják. Őrizni kell egy évig, elhozni jövőre is, hogy újra versenybe szállhasson. A rendezvény környezetbarát, a Szinvába kerülő gumibékák természetesen ki is kerülnek onnan. 

A program:

Március 10., vasárnap

Szent István téri színpad  

10.00-11.00 Dj Atti  

11.00-12.00 Apacuka  

12.00-13.00 Kacsenyák - Szodin Akusztik 

13.00-14.00 Elek Péter  

15.00-16.30 Bereczki Zoltán élő koncert 

17.30-19.00 R-Go

Villanyrendőr színpad   

10.00-12.45 Markus Greg  

12.45-13.15 Ámokfutók 

13.15-16.15 Dj Dominique  

14.45-16.15 Dos Diavolos (Ganxsta Zolee x Takács Vilkó)  

17.00-18.30 Sub Monster 

Miskolc színpad 

10.00-11.00 Gulyás László báb 

11.00-12.00 Langaléta Garaboncok 

12.00-13.00 Esztenás táncház 

13.00-14.00 Csiribiri 

15.00-15.45 Zsalya Kids 

15.45-16.30 Zsalya  

17.00-18.00 Miskolci Illés Emlékzenekar

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában