boon.hu video

2024.03.17. 10:00

Piros-fehér-zöld ruhát ölt estére a lillafüredi vízesés - képekkel, videóval

Nemzeti színű hullámok teszik emlékezetessé a lillafüredi vízesés felé sétálók estéit az ünnepi hétvégén. Ma este is érdemes még meglátogatni és gyönyörködni a látványban.

Édes Richárd

Érdemes megörökíteni a nemzeti színben pompázó lillafüredi vízesést

Fotó: Bujdos Tibor

József Attila szavaival élve tényleg egy „csillámló sziklafalat” láthattunk Lillafüreden, akárcsak az Óda című versben. Az ünnepi estéken József Attila szobra mellett számos szebbnél szebb fotó készült. A forradalom és szabadságharc tiszteletére a kokárdák színeit öltötte magára Lillafüred legendás vízesése. 

Csodaszép lett a lillafüredi vízesés
Fotó: Bujdos Tibor

A látványos ragyogás vörösben kezdődik a vízesés tetején, majd fehér árnyalatokban zúdult alá, és sejtelmes zöld habok villantak fel. Jó volt látni, hogy a gyermekek lelkesen ugrálva élvezték a nem mindennapi látványt. A mesés zuhatag a kicsik és a nagyok arcára is mosolyt rajzolt. 

 

Három nap kikapcsolódás 

A lillafüredi mesevilágban sétálva járókelőket kérdeztünk arról, hogyan töltötik a hosszú hétvégét. 

István és Ágota számára szépen telt a három naposra nyúló hétvége. A fővárosból érkeztek Miskolctapolcára, ahol egy kis strandolással kapcsolódtak ki a hétköznapok fáradalmaiból. Innen érkeztek Lillafüredre, és egy kis túra kedvéért felmásztak a Zsófia-kilátóba. Vasárnap egy remek bobozás vár rájuk. További programokban is gondolkodnak még, amiket élvezni fognak a gyermekeik is.

Paks mellől Lillafüredre 

János és barátnője Paks mellől, Madocsáról jött Lillafüredre. Előtte a hosszú hétvégén Eger történelmi városában szálltak meg, bejárták a Szépasszony-völgyet és a vár környékét. Onnan jöttek át egy kicsit kirándulni, megnézni a Palotaszállót. Sajnos a nap során sok eső esett, így több programról le kellett mondaniuk, a kisvasutazás is elmaradt. 

János és barátnője Paks mellől, Madocsáról jött Lillafüredre
Fotó: Bujdos Tibor

De nagyon tetszett nekik Lillafüred és Miskolc környéke. Rég voltak kirándulni, és most jól esett nekik ez a kis feltöltődés.

Háromszáz kilométerről érkeztek 

Brigi és szerelme közel 300 kilométerről érkezett Lillafüredre, Oroszlányról, Komárom-Esztergom megyéből. 

Brigi és szerelme Oroszlányról érkezett Lillafüredre
Fotó: Bujdos Tibor

Jártak Encsen, hogy megnézzék az Anyukám mondta éttermet, és úgy döntöttek, hogy körülnéznek Lillafüreden és környékén, aztán a harmadik napon Eger városát is meglátogatják. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában