Futás

2024.04.30. 15:00

Futott Huta az új terepfutóversenyen - Fotókkal

Április 27-én szombaton első alkalommal rendezték meg a Fut a Huta elnevezésű terepfutóversenyt, amit a vártnál is nagyobb érdeklődés övezett.

Galambos Eszter

Az esemény a Cserépi Trapp szervezésében, Répáshuta Önkormányzatának hathatós segítségével valósult meg. A jelentkezők Répáshuta és Cserépfalu között futhattak három távon: 13,5 és 27 km-en, valamint az utóbbit váltóban is teljesíthették. A pálya a Bükk szívéből, a csodálatos kis hegyi faluból Répáshutáról indult, először végighaladt a tavaszi erdők övezte Balla-völgyön. Néhány kilométer után feltűnt a Tebe puszta felejthetetlen látványa, végül a csordogáló patak és árnyas lombok övezte, festői szépségű Hór-völgyön értek a versenyzők a Bükk kapujába, Cserépfaluba (és aki a hosszabb távot választotta, fordulhatott vissza). 

Tíz órakor rajtoltak a futók, a váltópontról pedig szafari buszos transzferrel lehetett visszajutni a versenyközpontba. Tíz óra tíz perckor kezdődött a az úgynevezett kölyökfutam egy 500 méter hosszú pályán, Répáshután.

Kísérőprogramokban sem volt hiány: a verseny ideje alatt szakképzett animátor jelenlétével kézműves foglalkozások és vidám játékok szórakoztatták a legkisebbeket, az eredményhirdetés után pedig értékes ajándékokat sorsoltak ki a nevezők között.

A programot egy ebéd zárta a Vadnyúl étteremben.

Eredmények:

13,5 km

férfi

Bertha Gábor

Marczis Dávid

Honos Tamás

13,5 km

női

Tallós-Boros Georgina

Szalay Fanni

Bertha-Hócza Adrienn

27 km

női

Szanyi Ágnes

Polgárné Márai Barbara

Kalamász Zsanett Raszika

27 km

fèrfi

Süveges Csaba

Síró Norbert

Dr Juhász Attila Simon

Váltó

Farkas Gábor + Kozák István

Lakatos János + Dr. Szabó Andrea

Tichy Rita + Dr. Kormos Kinga

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában