Nem semmi!

2024.02.15. 12:30

Venne egy berendezett kastélyt? A kékedi éppen eladó!

Kéked - A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. árverezi az oldalán minden ingóságával együtt a kastélyt. Azt is eláruljuk, hogy mennyiért!

Horváth Imre

A kékedi Melczer-kastély árverés alatt áll

Forrás: Kéked.hu

Az E-árverés oldalon szerepel a kékedi Melczer-kastély, fedezte fel a boon.hu! A Kéked Fő utcáján található, műemlék védettségű ingatlanhoz több, mint 53 ezer négyzetméteres terület tartozik és jelenleg a Magyar Állam tulajdona. 

Mint írják az árverési oldalon: „Az Ingatlan 53.441 m2 térmértékű, szabálytalan sokszög alakú, megközelítőleg sík, teljesen körbekerített telek. A telken 3 felépítmény áll, melyek egy része műemlék védelem alatt áll. Az Ingatlan tekintetében felújítási tervdokumentáció készült, tervdokumentációval kapcsolatban az érdeklődők az MNV Zrt. Projektmenedzsment Igazgatóságához fordulhatnak további információért.”

Másfél ezer ingóság

Az árverés két tételből áll, az ingatlanból, amelynek 510 540 000 forint a kikiáltási ára és összesen 1596 darab ingóságból, amelyeknek pedig 4 093 000 forint kikiáltási árat állapítottak meg, így kompletten a kikiáltási ár 514 633 000 forint. 

A kastélyhoz tartozik fürdőház és bowling pálya, amelyekről külön alaprajzot és fotókat csatoltak. Azt írják a 2635 négyzetméteres kastély felújításra szorul és részlegesen közművesített. Érdekes információ még, hogy egymillió forintos licitlépcsőt állapítottak meg és a február 21-ig megfizetendő árverési biztosíték összege 128 658 000 forint. 

Meg is lehet nézni

Az árverés február 13-án került fel, a kastélyt, vagyis a tételt 20-án lehet majd megtekinteni 10 és 11 óra között, licitálni pedig a biztosítékot letett vevőjelölteknek február 23-a 8.00 és 27-e 21.00 között lehet. 

Korábban portálunk írt a kékedi kastély kapcsán arról, hogy az eredeti tulajdonos Melczer Lilla bárónő unokája is örülne annak, ha hasznosítanák valahogy az épületet és nem állna üresen. 

A gótikus eredetű 15-16. századi, hengeres saroktornyos, zárt udvaros Melczer-kastély (udvarház), mai formáját a 17.-19. században nyerte el. A kastélyban 1979-től folytak műemléki helyreállítási munkálatok. Jelenleg nem működik zárva van és semmilyen látogatót nem tud fogadni

– írják a kastélyról Kéked honlapján

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában