Mutatjuk!

2024.01.26. 14:00

Ezernél több autóbuszjárat nem indul el vasárnap és hétfőn Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében a Volán-sztrájk miatt

A folyamatban lévő bértárgyalások ellenére január 28-29-én kétnapos sztrájkot szervez a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet.

Boon.hu

Buszok sora nem jár vasárnap és hétfőn

Fotó: Rákóczy Ádám

Az adventi sztrájk után 

2024. január 28-ára és 29-ére ismét kétnapos munkabeszüntetést hirdetett a Volánbusznál a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet. 

A közlekedési vállalat indokolatlannak tartja az akciót, hiszen a MÁV-VOLÁN-csoport továbbra is a bérmegállapodás mielőbbi megkötésére törekszik, a tárgyalások folyamatosak.

Még elégséges szolgáltatás 

A sztrájk ellenére a Volánbusz haladéktalanul megkezdte az arra történő felkészülést. A még elégséges szolgáltatásnak megfelelő menetrendet a személyszállítási törvényben előírt határidőn belül, két nappal a munkabeszüntetés megkezdése előtt nyilvánosságra hozta. Az elégséges szolgáltatás keretében az első nap a helyi járatok 95 a helyközi áratok 79,6, a második nap pedig a helyi járatok 74, a helyközi járatok 54,5 százaléka biztosan közlekedni fog, ez azt jelenti, hogy a társaság a két nap során összesen mintegy 3619 helyi és 22 995 helyközi kieső járattal tervez országszerte.

Amennyiben az adott járatok közül az érintett autóbusz-vezetők nem csatlakoznak a munkabeszüntetéshez és felveszik a munkát, akkor még több járat közlekedik majd menetrend szerint.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a sztrájk idején nem induló helyközi buszjáratokról az alábbi linkeken tájékozódhat. 

Január 28-án, vasárnap

Január 29., hétfő

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában