Tudott róla?

2024.01.08. 07:00

Ezért lesz jégcsarnok a korcsolyapályából Miskolcon + fotók

Az ünnep idején három jégpályája volt Miskolcnak. Most újra kettő van, de hamarosan mindkettő jégcsarnokká avanzsál.

Szaniszló Bálint

Épül a "kettes jégpálya" oldala Miskolcon

Fotó: Bujdos Tibor

A vízkereszti hétvégével bezár az adventi időszak elején a miskolci Erzsébet téren felépített ideiglenes műjégpálya, amely sok csúszkálni vágyó szívébe lopta be magát.

Nem maradnak korcsolyázási lehetőség nélkül a miskolciak, hiszen nagyszerű jégcsarnoka van a városnak a sportcsarnok mellett. 

Ez ugyan elsősorban a versenysportot szolgálja, de mellette van az úgynevezett "kettes jégpálya", amely télen a közönségkorcsolyázást szolgálja. 

Egy most folyamatban lévő és a tervek szerint nyáron elkészülő beruházás révén, kisebb jégcsarnokká alakítják át, amely lehetővé teszi, hogy a melegebb évszakokban is működjön.

Oldala is lesz a "kettesnek" 

Eddig csak teteje volt a "kettes jégpályának", oldala nem. 

A Miskolc Városi Szabadidő Központ úgynevezett TAO-s forrásokból, 1,5 milliárd forint értékű beruházással alakítja teljesen fedetté a pályát. 

Ebben a létesítményben sokkal gazdaságosabban - a nagycsarnok költségének mintegy feléért - lehet jégfelületet kialakítani, így szinte egész évben használható. Amikor nincs közönségkorcsolyázás, akkor ezt a pályát használnák edzés céljára a jogkorongozók, és a versenykorcsolyázók.  

A beruházás tavaly ősz elején kezdődött el, de most, a téli időszakban a nagyközönség számára kinyitott a pálya. A tervek szerint idén nyáron végezhet a kivitelező a munkákkal és onnantól fogva semmi panaszuk nem lehet a korcsolyázni vágyóknak és a téli korcsolyás sportok szerelmeseinek.

Beruházások sora 

Érdekesség, hogy a népkerti sportkomplexum első eleme, a városi sportcsarnok 1970 őszére készült el. Ezután alakították ki mellette - egyelőre tető nélkül - a jégpályákat. Az első pálya helyén épült meg a nagy jégcsarnok, aztán tető épült a "kettes jégpálya" fölé. A beruházássorozat végére most tesznek ki egyfajta pontot.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában