Figyelem!

2023.10.10. 17:30

Átszaladni az úton a Búza térnél: életveszélyes és drága mulatság

Öt sávon kell átszaladni, ami nem kis teljesítmény. A rendőrök is ellenőrizték, vannak-e szabálytalankodók.

Pap Gyula

A Búza tér környékén gyakrabban ellenőrzik a gyalogosokat, mióta lezárták az aluljárót

Fotó: Bujdos Tibor

A Boon.hu több alkalommal beszámolt arról, hogy a Búza téri gyalogos aluljáró lezárása számos problémát - közvetve halálos balesetet is okozott - a közeli ötsávos útszakaszon. 

„Az aluljáró lezárásával a gyalogosok jogsértései elszaporodtak, számos videofelvétel bizonysága szerint – mondta el Keresztes Lajos alezredes a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőrfőkapitányság Rendészeti Osztály Forgalom Ellenőrzési csoport vezetője. - 

Megpróbálunk minél nagyobb rendőri erővel jelen lenni ezen az útszakaszon, mert a gyalogosok sietsége, vakmerősége felülírja, hogy betartsák a szabályokat. A célunk nem a bírságolás hanem az, hogy betartsák a szabályokat a gyalogosok. A tragédia sem tántorítja el őket amely itt történt ezen a szakaszon. 

A rendőrség felhívja minden közúti közlekedésben résztvevő figyelmét, hogy körültekintően, a jogszabályokat betartva közlekedjenek ezzel a balesetek számát csökkenteni tudják" – hangsúlyozta a csoportvezető. 

Ugrik a csekk

Jelen vannak a csúcsidőben illetve az átmeneti időszakban is, számos esetben intézkedtek, ott létünkkor bírságoltak is. Az intézkedés során szabálysértési eljárást kezdeményeztek. A bírság mértéke, akár 65 ezer forintot is elérheti – tudtuk meg.

A helyzet komolyságát alátámasztja, hogy a riport készítése idején – mintegy félóra alatt – három gyalogos is volt, köztük gyerekkel közlekedő, aki átvágott a sűrű forgalomban az úttesten. 

Erzsikével a halálos baleset helyén elhelyezett koszorú mellett beszélgettünk. 

Elképesztő, hogy milyen felelőtlenek az emberek, pár perc nyereségért képesek a saját és családtagjaik egészségét kockára tenni. Nem beszélve a járművek vezetőiről, akik vétlenül akár súlyos baleset okozói lehetnek annak minden következményével 

– fogalmazta meg. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában