Reménysugár

2023.11.09. 07:00

Ferenczi tornacsarnok: az építési engedélyre várnak

Miskolc - Tizenhárom éve szakadt meg a tornacsarnok építése, most előrelépés történt az ügyben.

Hajdu Mariann

Egy évvel ezelőtt készült a kép a Ferenczy félkész állapotban lévő sportcsarnokáról

Fotó: Bujdos Tibor

Már második éve vesz részt a Miskolci Egyetem Ferenczi Sándor Egészségügyi Technikuma az Aktív iskola programban, írtuk néhány napja. Az iskola tanulói lelkesek. Minden szünetben pingpongoznak, röpiznek, lábfociznak, mozognak. Az iskola testnevelőtanára és igazgatónője szerint a helyzet még jobb lenne, ha lenne az iskolának tornacsarnoka. Ez azonban már régi probléma: 13 éve, 2010-ben állt le a Ferenczi tornacsarnok építése, az iskola szinte már le is mondott róla, hogy egyszer megépül. Jelenleg az órákat az egyetlen, ma már egyre rosszabb állapotú tormateremben tartják, valamint a kis- és a nagyaulában, és amíg az idő engedi, szabadtéren, a sportpályán.  De mindez nem helyettesíti magát a csarnokot. 

Érdeklődtünk a miskolci önkormányzatnál, hogy van-e fejlemény a félkész sportcsarnok ügyében, amit mára már le is választottak az iskoláról. 

Közgyűlési döntés alapján együttműködési megállapodás kötött a Borsod Sport Klub az önkormányzattal, ennek végrehajtása folyamatban van, válaszolták kérdésünkre. (Utánanéztünk, a döntés 2021 októberében született meg.) "Jelenleg a tervezési fázisban járunk", írták. Hozzáfűzték: a klub az együttműködés keretében vállalta a beruházás befejezését az önkormányzat tulajdononában lévő épületen, az együttműködés folyamatos.

Fa nő a teraszán

Megkerestük Mike Martint, a Borsod Sport Klub elnökét, aki portálunknak elmondta, valóban jelentős előrelépés történt az ügyben. Elsőként felmérték az épület állapotát, amelynek építése 2008-ban, PPP konstrukcióban kezdődött, majd az építkezés két év múlva leállt, később a kivitelező le is vonult.

– Nincs jó állapotban az épület – jegyezte meg Mike Martin. – Fa nő ki a teraszán, cseppkövesedik, nagyon sok minden tönkrement abból, amit korábban építettek. De szerkezetileg stabil, teteje, betonalapzata rendben van.
Az elnök elmondta, a tervek elkészültek az építkezés folytatására, jelenleg az Országos Építészeti Tervtanács előtt vannak, november közepén várható döntés az ügyben.

– Bízunk benne, hogy megkapjuk az építési engedélyt – mondta.
Kérdeztük, lehet-e tudni, hogy mikorra készül el az épület. Pontos dátumot azonban nem tudott mondani a klub elnöke, mint fogalmazott, jelenleg még nincs meg a forrás magára az építkezésre.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában