Választás 2024

2023.11.29. 17:30

A DK bárkivel összefogna Veres ellen

Miskolc - A DK egyeztet más pártokkal, ha nem sikerül megegyezniük a polgármesterjelöltről, mind a 18 egyéni körzetben indítanak saját jelölteket.

Ujlaki Attila

Mokrai Mihály: mivel az ellenzéki pártok nagy részével nem jutottunk kompromisszumra, így Hegedűs Andrea fogja magát megmérettetni

Fotó: Ádám János

Habár a Demokratikus Koalíció (DK) továbbra is a Miskolcot irányító balliberális Velünk a Város tagja, mégis sorozatosan támadja Veres Pált, a vármegyeszékhely polgármesterét, sőt polgármester-jelöltet is állítanak ellene Hegedűs Andrea személyében. A DK-ban azonban ez az irányvonal nem hozott osztatlan sikert, mert a Gyurcsány-párt egyik helyi képviselője, Borkuti László azt nyilatkozta portálunknak, hogy nem tartaná releváns városvezetőnek Hegedűst.  

Kitartanak Hegedűs mellett  

A boon.hu megkereste Mokrai Mihály DK-s önkormányzati képviselőt, aki elmondta, hogy Borkuti László véleményével ellentétben kitartanak Hegedűs Andrea személye mellett. 

Mi felajánlottuk az összes ellenzéki pártnak, hogy közösen induljunk, annyi kikötéssel, hogy ne Veres Pál legyen a közös jelölt

 – mondta. Hozzátette: mivel az ellenzéki pártok nagy részével nem jutottak kompromisszumra, így Hegedűs Andrea fogja magát megmérettetni.  

Külön is indulhatnak  

Hegedűs Andrea korábban többször azt hangoztatta, hogy ugyan a polgármester-jelölt személyében a Lehet Más a Politikán kívül senki mással nem egyeztek meg, továbbra is a közös ellenzéki jelöltek állítását szorgalmazza. Rákérdeztünk, a Gyurcsány párt, hogyan képzeli el az együttműködést, ha már a polgármester-jelöltben sem sikerült megállapodniuk. Mokrai Mihály azt mondta, hogy folyamatosak a tárgyalások, azonban ha nem sikerül megegyezniük, akkor mind a 18 egyéni önkormányzati körzetben indítanak jelölteket.  

Nem jó úton járnak  

Portálunk arra is rákérdezett, hogy az esetleges közös jelöltek (DK, LMP) közül vannak-e olyanok, akik már most is a Velünk a Város frakcióban ülnek. „Többen is vannak” – húzta alá. Arra is rámutatott, addig nem mutatják be őket, ameddig a tárgyalások végére nem érnek. Mokrai Mihály azt is elmondta, hogy ők már korábban jelezték, hogy nem jó úton jár a miskolci városvezetés, amikor hatalmasat buktak az időközi önkormányzati választáson, ahol a Fidesz-KDNP-s Barta Gábor győzött a DK-s Sebe-Gazdig Judittal szemben. „Amikor azt mondta, hogy sárgalapot mutattak a választók, akkor egyértelművé tettem, hogy a következő a piros lesz” – hangsúlyozta. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában