boon.hu video

2024.05.11. 15:47

Filléres könyvek és egész napos programok a Könyvtári Majálison (fotókkal, videóval)

A szombati napsütéses délelőttön a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár előterében és a színpad előtt is rengetegen várták a 8. alkalommal megrendezett Könyvtári Majális kezdetét.

Gárdonyi Edina

Fotó: Bátori Péter

Amíg a színpadon a Kolompos együttes muzsikált, a könyvtár előtti asztalokon sok gyerek már a saját kemény fedeles könyvét készítette. A kreatív foglalkozást vezetői elmondták, hogy mindenki kedvence ez a kézműves elfoglaltság, nem csak a gyerekek, hanem előfordul, hogy felnőttek is szeretnének könyvet ragasztani. 

A legnagyobb tömeg a könyvtár előterében volt, már 10 óra előtt sorakoztak a kedvezményes könyvvásár kezdetére várva. A könyvtár rendszeresen szervez könyvvásárokat, így a mai nagyszabású eseményüknek is ez az egyik kísérőrendezvénye.

Minden korosztály képviseltette magát

Béres Eszter, a Jezsuita Gimnázium tanulója vidékről érkezett húgával könyveket vadászni. Úgy véli, sokkal jobb megmenteni ezeket a könyveket, sajnálná, ha kidobnák őket, vagy boltban kellene jóval drágábban megvásárolniuk.

Fazekas Norbert és párja most jöttek először a könyvtári vásárra, szinte hihetetlennek tartják, hogy egy könyv árán húsz könyvet visznek haza, hiszen a jó állapotú, néha új könyvek és albumok egységesen 200 forintba kerülnek. A nap folyamán tervezik, hogy a városünnep rendezvényeire is kilátogatnak.

„Körülbelül 40 éve vagyok a könyvtár beiratkozott olvasója, hetente háromszor itt töltöm az időmet. A kedvezményes könyvvásárokon is mindig itt vagyok, most is találtam egy csodálatos albumot és várom, hogy újratöltsék a polcokat” – mondta el Nagy Árpád, aki 76 évesen két stroke után úgy gondolja, hogy felépülésében a rendszeres olvasás is szerepet játszott.

Egész napos programok

A programok sora délután 15 óráig várta kicsiket és nagyokat. Megmutatták tehetségüket több miskolci általános iskola tanulói, Dienes Csenge a Földes Ferenc Gimnázium diákja pedig musical slágerekkel szórakoztatta a közönséget.

A könyvárban és szabadtéren is vetélkedők, valamint játékos természetismereti foglalkozások, valamint játszóház várt minden érdeklődőt az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság és a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület munkatársainak vezetésével

A nap folyamán a könyvtár kedvezményes beiratkozási lehetőséggel várta leendő olvasóit.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában