Drukkolhatunk!

2023.10.08. 20:00

A Grammy-díj előszobájában a miskolci Czomba Imre dala

Egy svájci popénekessel és egy producerrel közös projektje kiváló kritikákat kap.

Boon.hu

Czomba Imre Hollywoodban

Forrás: Czomba Imre

Czomba Imre, Los Angelesben élő magyar zeneszerző – aki Miskolcon született - egy különleges új dallal bekerült a Grammy - az év legjobb dala - mezőnyébe. 

– A svájci Pull n Way népszerű pop zenekarral az interneten találkoztam, zsűriztem őket egy rangos zenei versenyen – mondta lapunknak a zeneszerző. –  Andy Prinz neves svájci producerrel nagyon hamar megtaláltuk a közös hangot. Elkezdtünk dolgozni minden kötöttség nélkül zenei ötleteken, amiben kereszteztünk zenei stílusokat. Ebből született ez a dal (Truth Unfolds) amire nagyon büszke vagyok. Oda vissza küldözgettük az ötleteket, ami nem ritka így 2023-ban, hiszen az internet segítségével nincsenek határok. Soha sem találkoztunk személyesen, de már van egy dalunk, ami verseng a Grammy jelölésért. 

Czomba Imre elmondta, a dallal kapcsolatosan rengeteg méltatást kaptak, többek között Walter Afanasieff-tól, akivel egyébként a miskolci zenész számos produkcióban dolgozik, mint hangszerelő és karmester. 

– Óriási megtiszteltetés, hogy az egyik gyerekkori példaképemmel dolgozhatok együtt. Walter egy multi Grammy-díjas zeneszerző és producer, aki szinte az összes 90-es, 2000-es évek híres balladáinak az atyja (Celin Dion, Mariah Carrey, Whitney Houston és a többi...) Egyébként Bécsben egy monstre nagyzenekari felvétellel fejeztünk be egy szuperprodukciót pár hete, rengeteg világsztár közreműködésével. Alig várom, hogy beszámolhassak a megjelenésről.

A mostani jelölés a Grammy „előszobája”. Még nem nominálás, ez még az az előtti fokozat. Három lépcső van, amíg valaki megkaphatja a díjat: előválogatás, nominálás, és a díjkiosztó. Imréék műve az előválogatás során került be az év legjobb dala mezőnyébe.

A Földesben érettségizett

Czomba Imre a Földesben érettségizett Miskolcon, itt számos zenekarban (főleg blues) játszott, a Miskolc Dixieland Band egyik alapító tagja volt. 1991-ben költözött az egyetem miatt a fővárosba, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen tanult. Több mint 20 évig játszott Zoránnal, számos dalt írt Cserháti Zsuzsának, majd a Noxnak, Ákosnak. A legkedvesebbnek az ExperiDance-szel töltött 16 évét tartja, nyilatkozta nemrég a boon.hu-nak. Több mint 15 színházi darabot írt nekik. Jazz-zongoristának tanult, de a dalszerzés mindig is érdekelte. Később felvették a UCLA-re (a Kaliforniai Egyetem Los Angelesben), ott filmzeneszerzést tanult. Rekordidő alatt kapta meg a „különleges képességekkel rendelkező” művészeknek adható zöldkártyát. 2015-ben vágtak neki a feleségével, és költöztek ki Los Angelesbe, kislányuk már kint született. Négy éve az amerikai Emmy Television Academy aktív szavazó tagja lett, és benne van a zenei Emmy-díjat érintő döntések meghozatalában.

Íme a dal:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában