Elkészültek

2023.10.16. 19:00

Három útszakaszt újított fel Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében a Magyar Közút

A Sárospatak-Cigánd, a Szerencs-Prügy és a Nyékládháza-Ónod összekötő utak felújításáról tájékoztatott közleményében a Magyar Közút Nonprofit Kft.

Nőtt a forgalombiztonság a Sárospatak-Cigánd, a Szerencs-Prügy és a Nyékládháza-Ónod összekötő utakon, mert mindhárom útszakaszon megvalósította a társaság a a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében a „Közlekedésfejlesztés Borsod megyében 2021” című vonatkozó projektet. Mindhárom útszakaszra egyenként bruttó 3,335 milliárd forint európai uniós vissza nem térítendő támogatást nyert, a Sárospatak-Cigánd út esetén 2,8 kilométernyi szakasz, a másik két útszakasz esetén 2-2 kilométer összekötő utat újítottak fel.

A Sárospatak-Cigánd szakasz esetén a felújítás részeként a szakemberek gondoskodtak a meglévő burkolat teljes felújításáról egészen az alapréteget is beleértve,  az új alapréteg elkészülte után a teljes felületen kötő-, és kopóréteg beépítése történt, két oldalon pedig az elkészült új padka és töltésszélesítés biztosítja az út állékonyságát. Kicserélték a KRESZ táblákat, illetve új tartós burkolati jeleket festettek fel.

A Szerencs-Prügy és a Nyékládháza-Ónod összekötő utak esetén a felújítás részeként a szakemberek gondoskodtak a meglévő burkolat profilmarásáról, a szükséges helyeken a teljes pályaszerkezet cseréjéről, ezt követően kiegyenlítő réteg majd a teljes felületen aszfalt kopóréteg és új padka épült, kicserélték a KRESZ táblákat, illetve felfestették az új, tartós burkolati jeleket.

A beruházások megvalósulását követően nőtt a forgalombiztonság és nagymértékben javult az út szolgáltatási színvonala, tájékoztatta a Boon.hu-t közleményében a Magyar Közút Zrt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában