Keringő

2023.10.11. 07:00

A gyalogosok réme a bezárt Búza téri aluljáró + fotók

Miskolc - Az üzlettulajdonosok a lecsökkent forgalom miatt is csak kárát látják a hetekkel ezelőtt megkezdett felújításnak.

Szaniszló Bálint

Ez nem husznegyedik századi színvonalú tájékoztatás

Fotó: Ádám János

Lassan másfél hete kell kerülniük azoknak a gyalogosoknak Miskolcon, akik a Búza téri aluljárón át akarják megközelíteni az autóbusz-végállomásokat, vagy a város legnagyobb piacát. Folyamatban van ugyanis Miskolc legforgalmasabb gyalogos aluljárójának a felújítása.

Már korábban is ízlelgethették az apostolok lován érkezők, hogy a négy lépcsősor közül kettő le van zárva, de múlt hétfőn járatódott csúcsra a helyzet, átkelésre lényegében alkalmatlan a csomópont.

Az egyik lejáró - a Zsolcai kapu felől - csak azért maradt nyitva, hogy a lent működő néhány üzletnek ne kelljen tejesen bezárniuk. Ha valaki "veszi a bátorságot" és lemerészkedik a mélybe, akkor vásárolni még tud. Nem sokan vannak ilyenek. Panaszkodnak is a boltosok, hogy súlyos káruk keletkezik a lezárás miatt.

Nagy a tanácstalanság 

Pontosan még nem tudni, meddig marad így, az építők dolgoznak, de - mint a jelekből is látszik - alaposan megkínlódnak a felújítandó lépcsősorokkal. A gyalogosok közül még nagyon sokan tanácstalanul állnak a Búza téri lezárt lépcsősorokhoz érkezve, mert csak hevenyészett papírokon tájékozódhatnak a lezárás tényéről, sebtében összetákolt térképek próbálnak tájékoztatni a helyzetről és nyilak, amelyek csak a nagy helyismerettel rendelkezőknek adnak némi iránymutatást.

Az utóbbi napokban azonban azt tapasztaltuk, hogy egyre többen vannak olyanok, akik a szabálytalanságot választják és egyszerűen átszlalomoznak az autók között. Intő jel, hogy nemrég halállal végződött egy ilyen meggondolatlan akció.

A rendőrök pedig időnként kiemelt ellenőrzést folytatnak a területen.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában