Miskolc

2023.09.22. 17:30

„Veres Pál csak egy báb”

A miskolci Fidesz-KDNP is megszólalt az önkormányzati médiacég ügyvezetőjének távozásáról.

Ujlaki Attila

Dr. Nagy Ákos szerint a pártok belső harcai dúlnak a miskolci városházán

Fotó: Ádám János

Tisztán látszik, hogy Veres Pál csak egy báb és a pártok belső harcai dúlnak a városházán

– így reagált boon.hu-nak Nagy Ákos, a miskolci Fidesz frakcióvezetője, miután a Városháza és a Demokratikus Koalíció közleményt adott ki a miskolci önkormányzati médiacég ügyvezetőjének távozása kapcsán.

„Az is látszik, hogy ahelyett, hogy szakmai munka folyna a városban a miskolciakért, helyette zsíros pozíciókon csatároznak a várost irányító pártok” – húzta alá. 

Azt is elmondta, hogy többször szólaltak már fel annak érdekében, hogy a hatalmi harcok helyett a város érdekében dolgozzanak. 

Nekünk nem feladatunk beavatkozni a városvezetés zavaros belsőügyeibe, azonban érdekes, az az ellentmondás, amely a kommunikációjukat jellemzi, hiszen egy mondaton belül mond ellent a városháza magának

– mutatott rá. 

Ezt azzal indokolta, hogy ameddig a sajtóosztály közös megegyezést hangoztat, a következő mondatban már azt írják, hogy a városvezető hozta meg a döntést Maros Éva menesztéséről. Mint ismeretes szerdán a céget fenntartó miskolci polgármesteri hivatal sajtóosztálya írta meg, hogy közös megegyezéssel távozott Maros Éva, a Mikom Nonprofit Kft. ügyvezetője és a tagvállalat ügyvezetői posztjának betöltésére a Miskolc Holding Zrt. pályázatot ír ki. 

Csütörtökön a miskolci DK úgy reagált az esetre, hogy az ügyvezetőt önkényesen - a város irányító pártok nélkül - „eltávolították”.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában