Nehézség

2023.08.08. 16:30

Megszólalt a mozgássérült férfi, akire rendőrt hívott a villamosvezető Miskolcon – Videóval!

Nem tudta, hogy már nem utazhat a mopeddel. Mivel nem akart leszállni, rendőri intézkedést kértek vele szemben.

Boon.hu

Ahogy korábban beszámoltunk már róla, az MVK Zrt. üzletszabályzatának módosításakor szabályozta a mopedek szállítását a tömegközlekedési eszközökön. Ennek kapcsán a miskolci Fidesz-KDNP frakció felháborodásának adott hangot, ugyanis tudomásuk szerint volt olyan mozgássérült, akire rendőrt hívtak és leszállították a villamosról. A közlekedési vállalat, azonban úgy érvelt, hogy a módosításra szükség van éppen a közlekedésbiztonság miatt.

Az érintett miskolci mozgássérült férfi videóban mondja el a vele történteket. A komoly vérzékenységi betegségben is szenvedő férfi nem tud kerekesszéket, csak mopedet használni mozgásszervi betegsége miatt, így csak ezzel képes közlekedni, ezért most korlátozottá vált a mozgástere.

 

A videóban arról is beszél, hogy tudomása szerint a helyi mozgássérült szervezetet sem értesítették előre a változásról, ahogy arról is, hogy az intézkedés során hivatkoztak-e súlyhatárra, illetve mesél az érzéseiről és a döntés okozta nehézségeiről is.

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában