Nem értik

2023.08.07. 20:30

Cáfolják a miskolci városházát a lakosok (videó)

A Győri kapuban élőket megdöbbentette a városháza válasza, amelyet portálunknak küldtek a Thököly Imre utca és az Aba utca összekötésével kapcsolatban.

Ujlaki Attila

Már el is kezdődött az építkezés

Fotó: Ádám János

Több Győri kapuban élő lakos is jelezte portálunknak, hogy szerintük a városháza sajtóosztályának válasza nem fedi a valóságot a Thököly Imre utcában zajló építkezéssel kapcsolatban, amelynek során a zsákutcát egybenyitják az Aba utcával. Egymástól függetlenül többen jelezték portálunknak azt, hogy őket előzetesen senki nem tájékoztatta a zsákutca megnyitásáról. Korábban írtunk arról, hogy kételyekkel fogadják a lakók az épülő utat az ott élők, mert az utcában lakók egy része fél a megnövekedő forgalomtól és a balesetveszélytől. Akkor kérdéseket küldtünk a beruházással kapcsolatban a Városházának, akik többek között azt válaszolták, hogy Simon Gábor, a körzet önkormányzati képviselője kezdeményezte a beruházást a társasház lakóinak többségi kérelmére.

Megdöbbentek a Városháza válaszán

Mivel több kérdés is felmerült a városháza válasza után, így portálunk megkérdezte a környéken élőket arról, hogy tudtak-e a beruházásról, illetve, kérték-e azt, ahogy azt a sajtóosztály állítja. Rozgova Gusztáv, az egyik utcában lakó azt mondta, hogy több szomszédját is megkérdezte, hogy tájékoztatták-e őket és mindenki azt mondta neki, hogy ők is csak a munkagépekkel szembesültek. 

„1977 óta lakom itt a Thököly utcán és csak hallomásból tudtam meg, hogy mi történik itt. Ezt a kutya nem kérte a véleményem szerint, hogy ezt az utcát nyissák meg ilyen módon” – mondta. Hozzátette: szerinte semmi nem indokolta, hogy ezt a munkálatot elkezdjék. „Ez körülbelül háromszáz embert érint, de én senkivel nem találkoztam, aki azt mondta volna, hogy tudott erről, de még csak egy írásos tájékoztatót sem kaptunk legalább bedobva a postaládába” – mutatott rá. Arra is kitért, hogy kizártnak tartja, hogy valaki a csendes, nyugodt utcába azt kérte volna, hogy átmenő forgalmat behozzanak. 

Molnár Ferencné szintén az érintett utcában él, akit elmondása szerint egyenesen ledöbbentett a városháza válasza. „Semmivel nem vagyunk tisztában, mi is több dologról csak a sajtóból értesültünk, pedig írtam több helyre is, de választ nem kaptam” – mutatott rá. Arra is kitért, hogy egy kettő évvel ezelőtti lakógyűlésen felvetődött az ötlet, de senki nem támogatta. „A tűzoltósági felvonulási területet is írta a városháza, ezt nem is értem, hiszen 40 éve lakom itt és eddig is zavartalanul tudott járni a tűzoltó” – mondta. Arra is rámutatott, hogy néhányszor volt tűzoltó az érintett utcában és minden gond nélkül meg tudta közelíteni a lakásokat. „A nyugalmunkat felborítják és ez felháborít. Amikor a városháza válaszát megláttam, akkor annyit mondta, hogy mindent meg lehet magyarázni” – húzta alá. 

A helyszínen készült riportunkat itt tekinthetik meg:

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában