Zsákutca volt

2023.08.23. 15:00

Átadás előtt a vitatott miskolci útszakasz

Rövidesen sor kerül a szakasz műszaki átadására.

Boon.hu

Építik

A lakossági kérések miatt nyílt meg Miskolcon a Thököly Imre utca és az Aba utca – mondta a boon.hu megkeresésére Simon Gábor a körzet önkormányzati képviselője. Portálunk annak kapcsán kereste meg a képviselőt, hogy korábban többen jelezték azt, hogy őket előzetesen senki nem tájékoztatta a zsákutca megnyitásáról. 

Akkor arról írtunk, hogy kételyekkel fogadják az ott élő lakók az épülő utat, mert egy részük attól fél, hogy a megnövekedő forgalomtól nagyobb lesz a zajszennyezés a lakásoknál és a balesetveszélytől is tartanak, amelyet az átmenő forgalom okozhat az utcában. 

Az önkormányzati képviselő elmondta portálunknak, hogy egy korábbi lakossági fórum keretében vetődött fel a zsákutca megnyitása. 

„Az Ifjúsági Házban tartottam egy fórumot, amelynek alkalmával többek mutattak nekem fényképeket az összetört autójukról. Az járműtulajdonosok szerint azért törhetett össze az utcában a parkoló autójuk, mert többen nem tudtak rendesen megfordulni a zsákutcában” – hangsúlyozta. 

Azt is elmondta, hogy heteken belül egy szakemberrel fogja felkeresni az érintett utcában élőket, hogy a további teendőkről tájékoztassa őket és az esetleges forgalom csillapítási és egyéb technikai, kivitelezési tényezőkről beszéljenek.

Egyirányú marad 

A képviselő arra is rámutatott, hogy a kormányhivatali engedély alapján egyirányú lesz az útszakasz, hiszen ez az elfogadott terv. (Korábban többen azt mondták portálunknak, hogy két irányú is lehet az utca - a szerk.) 

„A beruházásra azért van igény, mert az autók száma egyre jobban növekszik a városban” – húzta alá. Arra is rámutatott, hogy korábban egy 30 férőhelyes parkolót is pont ebből kifolyólag létesítettek az utcától nem messze. 

A miskolci gépjárművek számára is rákérdezett portálunk. „Ameddig az önkormányzat hatáskörében volt a gépjárműdók beszedése az látszódott az adatokból, hogy 15 évig, minden évben egy focipályányival növekedett az autók száma Miskolcon” – mondta. 

Korábban egyébként több lakó is azt nyilatkozta a portálunknak, hogy őket előzetesen senki nem tájékoztatta a zsákutca megnyitásáról és többen a megnyitás időszerűségét is firtatták.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában