Viharkárok

2023.07.17. 19:15

Kidőlt fák, leszakadt villanyvezetékek megyeszerte

Borsod-Abaúj-Zemplén és Heves vármegyékből már több mint százhúsz bejelentés érkezett.

Sok helyen dolgoznak a tűzoltók a viharkárok felszámolásán

Forrás: Shutterstock / illusztráció

Rövid idő alatt összesen már több mint százhúsz riasztás érkezett a Heves és a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei műveletirányítási ügyeletekre a hétfő délutáni felhőszakadás és heves zivatar miatt. Folyamatosan dolgoznak a katasztrófavédelem hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltóegységei a viharos erejű széllökések és a nagy mennyiségű esővíz okozta károk felszámolásán. 

Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében a tűzoltói beavatkozások nagy részét is kidőlt fák és letört faágak eltávolítása adja. Kistokajon, a Vörösmarty Mihály utcában, Ózdon, a Ráctag úton szakadt le egy villanyvezeték, amely szikrázott, ezért a tűzoltók értesítették az áramszolgáltatót is. Több településéről is érkeztek már bejelentések, ahol a faágak utakra, autókra, házakra, elektromos vezetékekre dőltek, ezeket kell eltávolítaniuk a tűzoltóknak. 

A vármegyék egységei nagy erőkkel dolgoznak a káresetek felszámolásán - tudatta a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában