boon.hu video

2023.07.17. 18:07

Orkán erejű széllel csapott le Borsodra a vihar (fotók, videó)

Az Országos Meteorológiai Szolgálat zivatar veszélye miatt Harmadfokú (piros) riasztást adott ki Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye területére.

Hatalmas széllel érkezett meg a vihar Miskolcra

Fotó: Ádám János

18:36

Az Országos Meteorológiai Szolgálat visszavonta a korábban zivatar veszélye miatt kiadott riasztást Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye, Heves vármegye területén.

18:07

Az érintett területen Fokozott veszély! Heves zivatarok várhatók! A zivatarokat kísérő szél, jégeső is jelentős kockázatot jelent!

 

Heves zivatarok - Piros fokozat

Estig elsősorban és nagyobb számban az ország északi felén alakulnak ki és sodródnak be zivatarok, de elvétve másutt sem lehet kizárni kialakulásukat. Az északkeleti tájakon heves zivatarok is előfordulnak károkozó széllel. A zivatarokhoz általában viharos széllökések (>60-80 km/h), jégeső (jellemzően 1-2 cm), helyenként felhőszakadás (> 25-30 mm) is társulhat. A heves zivatarokat nagyobb méretű (> 2-3 cm) jég és károkozó szélroham (> 90-100 km/h) kísérheti.

Az esti órákban a zivatarok fokozatosan lecsengenek és elhagyják az országot. Kedd hajnalra virradóra nyugat felől a záporok mellett kis eséllyel zivatarok sodródhatnak a Nyugat-Dunántúl térségébe.

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon. 

Kedden napközben az ország nagy részén veszélyes jelenség nem valószínű - tudatta az Országos Meteorológiai Szolgálat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában