Megtalálod?

2023.07.23. 07:00

Most mindenki ezeket keresi Miskolctapolcán - Fotók

Kincskeresésre indultunk Miskolctapolcára.

Bónusné Nánási Regina

Kincskeresés gyerekekkel Miskolctapolcán.

Fotó: BNR

Noha hivatalosan nem adták át a miskolctapolcai parkot, a helyiek és a turisták megpróbálják újra birtokba venni - bár nem könnyíti meg az ide merészkedők dolgát a miskolctapolcai út felújítása sem, amit sikerült a turistaszezon közepére időzíteni.

Akiknek mégis sikerül kijutni a fel is újított, meg fel nem is újított tapolcai parkba, apróságokba botolhat.

Korábban a boon.hu oldalán is írtunk róla, hogy mini szobrokat helyeztek el a tó környékén, illetve a Geometrikus, valamint az Ősparkban. Ilyen apróságok Budapesten már nagy népszerűségnek örvendenek. Kolodko Mihály szobrászművész nevéhez fűződnek, aki szülővárosában, Ungváron kezdett el pici szobrokat elhelyezni a köztereken. Budapesten a kockásfülű nyúltól Noé bárkájáig sokféle miniszobor megtalálható a főváros különböző pontjain és folyamatosan szaporodnak a mini gerillaszobrok Budapest utcáin, melyről már térképet is készítettek.

Hamar híre ment, hogy apró bronzszobrokat rejtettek el a miskolctapolcai park különböző pontjain is. A Facebook-ot ellepték a fotók és a tippek, vajon hány darab van belőlük és ki melyiket találta illetve nem találta meg.

De szuper!!!! Pest után Tapolcán is? Mindenképpen megkeressük őket

 - írta Hallai Tímea.

A bobpálya felé gyík van, csak azt fedeztem fel

 - adott tippet Dányi Tímea.

Nagyon szép igényes, és ötletes, de attól tartok, hogy ezeket ellopják hamarosan...sajnos

 - fejezte ki aggodalmát Hajdu Zsóka.

Találd meg a szobrokat, ezzel bejárva egy alternatív tanösvényt, ami a miniatűr alkotásokon keresztül mutatja be Miskolc értékeit - szól a felhívás.

Úgy tudjuk, összesen 15 darab van. Cuki állatokat, illetve Miskolc valamelyik nevezetességét ábrázolják.

Ön megtalálta mindet?

 

2022. tavaszán kezdődött meg a Miskolctapolca megújulása projekt részeként az Őspark, a Geometrikus park és a hozzá kapcsolódó sétányok rekonstrukciója. 2023. május 31. volt a határnap, de a dátummódosítás ellenére sem lett kész a miskolctapolcai projekt. Veres Pál, Miskolc polgármestere Facebook-bejegyzésben tudatta a miskolciakkal, keresik a késedelem okát. Ezt azóta sem tudhattuk meg. A parkot hivatalosan nem adták át. Kész is van, meg nem is...

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában