Szombat esti vihar

2023.06.25. 11:33

Homokzsákokkal védekeztek a monszunszerű eső betörése ellen - Helyszíni fotók, videó!

Több száz homokzsákot helyeztek ki szombatról vasárnapra virradó éjszaka, valamint hajnalban.

Nagy-Hankó Krisztina

Árad a Sajó.

Fotó: Ádám János

A hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék pincéket öntött el, udvarokat, lakóházakat veszélyeztetett több településen Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében szombatról vasárnapra virradóan.

A legtöbb riasztást Zádorfalváról, Rudabányáról, Zubogyról, Ónodról és Hejőkeresztúrból kapták a tűzoltók, és szivattyúzták a vizet a pincékből, épületekből.

Zádorfalván megáradt a Szuha-patak és az utcákon hömpölygött a víz, kétszáz homokzsákkal tizenkét családi házat védtek a településen. Zubogyon hétszáz homokzsákot helyeztek ki a villámárvízzel érintett húsz ingatlan védelmére, és Felsőkelecsényben is homokzsákos védekezésre volt szükség, a községben több házat is veszélyeztetett a megáradt Csörgős-patak – tudatta a Katasztrófavédelem sajtóügyeletese.

Hozzátette: kollégái még az éjszaka folyamán, illetve a hajnali órákban végezték a munkálatokat, ezekkel vasárnapra el is készültek.

 

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában