Jótékonysági gyűjtés

2023.04.22. 09:30

Vakvezető kutyashow-t tartanak, hogy még több kutyát képezhessenek ki

Az Első Miskolci Lions Klub és a miskolci Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola szervezésében szervezik meg a jótékonysági gyűjtési akciót.

Segítő kutyusok

Fotó: MW

A vakvezető kutyák képzésének támogatására jótékonysági gyűjtési akció és vakvezető kutyashow lesz április 29-én szombaton a Szentpéteri kapui Tesco/ Fressnapf üzleténél az Első Miskolci Lions Klub és a miskolci Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola szervezésében. A reggel 10-től délután 2-ig tartó akció elsősorban a vakvezető és mentő kutyák miskolci képzésének. támogatására szolgál. Tavaly több mint félmillió forint értékben gyűltek össze adományok. A program során az arra járó érdeklődők kipróbálhatják majd, hogy milyen lefedett szemmel vakvezető kutyával közlekedni, és találkozhatunk a legjobb vakvezetőkkel is. 

A program során az arra járó érdeklődők kipróbálhatják majd, hogy milyen lefedett szemmel vakvezető kutyával közlekedni

Emellett látássérült önkéntesek megmutatják a Braille- írást. az akcióra most nemcsak a Vakvezető Kutyák világnapja, hanem az is aktualitást ad, hogy a törökországi földrengésnél is közreműködtek a szakemberek és a kutyák. Az adományozók a bolt bejáratánál adhatják le adományaikat. elsősorban száraztápot, jutifalatokat, rágókákat, labrador méretes pórázokat. Tavaly több mint félmillió forint értékben gyűlt adomány.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában