Kézműves foglalkozás

2023.04.23. 11:30

Tavasz tündérek készültek a várban Szerencsen

Nemezfigurák készítésére, mézeskalács díszítésre invitálták szombaton a legfiatalabbakat Szerencsen, a Rákóczi-vár Árkád termében.

SFL

Kóra Judit oktatta a fogásokat

Fotó: SFL

A bemutatók nem csak a kicsiket, de a szülőket is lekötötték, eleinte legalább olyan ügyetlenül sodorták a színes nemezszálakat, mint gyermekeik. A fogásokat Kóra Judit ötvös, biológia tanár, a Szerencsi Művelődési Központ és Könyvtár munkatársa próbálta elsajátíttatni az érdeklődőkkel, míg a mézeskalács díszítés hagyományos módszereit Garay Lászlóné Piroska oktatta. E két ősi szakma egyre népszerűbb a városban, szakkörszinten oktatják Szerencsen, a foglalkozásokon felnőttek vesznek részt heti egy alkalommal. – A mai programon egyszerű figurát, évszakhoz kapcsolódó „Tavasz tündért” választottam – mondta Kóra Judit – kézügyességet igénylő, ám könnyen elkészíthető ajándéktárgyról van szó, a kicsik imádják a bábok öltöztetését, a színes nemezszálakat.

Fotó: SFL

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában