Három település

2023.04.16. 16:00

Hagyományteremtő Kossuth túra

Szerencs Város Önkormányzata első alkalommal tartott Kossuth Lajos nevével fémjelzett gyalogtúrát szombaton.

SFL

Nyiri Tibor, Bártfay Emese és Bodnár László polgármesterek a Zsuffa teremben

Fotó: Serfőző László

Mint azt Nyiri Tibor polgármester elmondta, a városvezetés a helyi identitás erősítését célozta meg a nagy államférfi életútjához kötődő emlékhelyek felkutatásával és meglátogatásával, ápolva egyben a Kossuthoz kötődő hagyományokat.

A programot eredetileg a március 15-i Nemzeti Ünnephez kötöttük volna, ám a komisz időjárás gátat szabott a gyaloglásnak. Igaz, most sem volt ragyogó napsütésünk, de úgy döntöttünk, nincs mire várni, elindulunk, ha esik, ha fúj. A túra célja másrészt a közösségépítés, egészség megőrzés, egymás közötti kapcsolatok erősítése a túravonalon érintett települések között. Bekecsen csatlakozott csoportunkhoz Bodnár László polgármester néhány helyi lakossal, Monokon Bártfay Emese, Kossuth szülőhelyének első embere volt a vendéglátónk a Kossuth-ház Zsuffa termében. Itt rövid pihenőt tartottunk, majd megtekintettük a múzeumot, megkoszorúztuk Kossuth egész alakos szobrát, végül az Andrássy-kastély rokokó stílusú kápolnájában zártuk a programot

 - számolt be a nap eseményeiről Nyiri Tibor. 

Fotós: Serfőző László

A szervezők a későbbiek során szeretnék szélesíteni a túra nyomvonalát, hiszen rengeteg, Kossuth Lajoshoz és a szabadságharchoz kötődő emlékhely található Szerencs környékén.

Szerencs hírei a boon.hu oldalán itt!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában