Karácsonyi ajándék

2022.12.20. 19:40

A színházak segítettek a csomagok kézbesítésében

Az Egyszülős Központ felhívására országos összefogás alakult ki – sokak ünnepét tette szebbé a kezdeményezés.

ÉM

Fotó: Ádám János

Kétszáz vidéki és kétszáz fővárosi egyszülős családot lepett meg 40 ezer forint értékű ajándékcsomagokkal, támogatói felajánlásoknak köszönhetően az Egyszülős Központ. A kézbesítéshez a megyeszékhelyek színházait kérték meg. A kezdeményezéshez csatlakozott a Miskolci Nemzeti Színház is – Szabó Máté rendező, művészeti vezető fogadta a küldeményt, amelyhez kedden jutottak hozzá az érintettek, Méder Noémi kommunkációs munkatárstól.

Ott voltunk az átadáson, többekkel beszélgettünk is – örültek a segítségnek. 

Ficzere Rita kisfiával a kilencéves Márkkal érkezett – a születése óta egyedül neveli. "Kicsit nehéz anyagi körülmények között vagyunk, egy keresetből nem könnyű kijönni" - mondta el. Ápolóként dolgozik, de nagyon be kell osztani a fizetést. "De amúgy minden jól megy" - vetette közbe Márk, aki most járja a harmadik osztályt, mert egy évet késett. "Egy gyerekem van, ő nekem a minden" - sommázta édesanyja.

Maya Szerencsen lakik. Van egy lánya, aki 33 éves. Az unokája három éves múlt. Jelenleg munkanélküli. A lánya pékségben dolgozik, szeletel. Minimálbéren van, így nem könnyű a megélhetés. Örült a lehetőségnek, nagyon jól jött így karácsony előtt ez a támogatás – árulta el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában