Segítik a tanulást

2022.10.17. 08:30

Ötvennyolc hallgató nyert ösztöndíjat a Miskolci Egyetemen

A Miskolci Egyetemet fenntartó Universitas Miskolcinensis Alapítvány ösztöndíját osztották ki a napokban. A támogatás tíz hónapon át havonta 50 ezer forintot jelent.

Fotó: VEGH CSABA

„A felsőoktatási modellváltás lehetőséget kínál a Miskolci Egyetem oktatási infrastruktúrájának és képzéseinek modernizálására. A 21. századi elvárásoknak megfelelő háttér megteremtése szükséges, de nem elégséges feltétele az oktatás színvonalának emeléséhez, ahhoz motivált és elhivatott hallgatók is szükségesek, akiknek teljesítményét számos ösztöndíjjal ismeri el az egyetem” – hangsúlyozta Dr. Horváth Zita rektora az alapítványi támogatások átadása alkalmából szervezett ünnepségen. „Az Universitas Miskolcinensis Alapítvány Ösztöndíj elsődleges célja a hátrányos szociális helyzetű, kiemelkedő tanulmányi, illetve tudományos, szakmai eredményt elért hallgatók támogatása. Ez lehetőséget ad arra, hogy több diák tudjon diplomát szerezni, anyagi helyzetük ne jelentsen hátrányt számukra a tanulásban| – tette hozzá.

„Az alapítvány idén 58 diák tanulmányait támogatja, segíti a tehetséggondozást” – emlékeztetett Dr.Szűcs Péter rektorhelyettes, aki példakértékűnek nevezte ezen a téren is az együttműködést az intézmény fenntartójával.

„A hallgatók támogatása éppolyan stratégiai cél, mint az egyetemi infrastruktúra fejlesztése” – fogalmazott Fükő László, az Universitas Miskolcinensis Alapítvány kuratóriumának tagja. Az ösztöndíjat elnyert hallgatók előtt kifejtette: a teljesítménnyel, szorgalommal, akarattal megszerzett diplomának korlátlan értéke van a világban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában