112

2022.02.12. 09:30

A segélyhívás-fogadók munkáját mutatták be

Február 11-én, az egységes európai segélyhívó szám (112) napja alkalmából bepillantást engedett tevékenységébe a központ.

Apagyi Beáta

Forrás: police.hu

Ezen a napon a Hívásfogadó Központ Miskolc évről évre megnyitja kapuit látogatói előtt – kezdte dr. Bóna Gyula rendőr alezredes, a központ vezetője. – Normális kerékvágásban személyesen, jelen esetben a pandémiához alkalmazkodva online próbáltuk meg átadni a hasznos információkat a megye diákjainak, valamint az óvodás korcsoportnak is. A nyílt nap keretében bemutattuk a központ működését, a hívások fogadásának menetét, elmagyaráztuk számukra, hogyan kell megfelelően bejelentést tenni ahhoz, hogy kollégáink minél gyorsabban tudják kapcsolni a készenléti szerveket, minél rövidebb idő alatt továbbítsák számukra a szükséges adatokat. Igyekszünk a korosztályokat a maguk szintjén megszólítani, az óvodásoknak például sokkal játékosabban adjuk át azt az ismeretet, amit közvetíteni szeretnénk. Emellett folyamatosan járunk jelenléti előadásokat tartani az iskolákba, ahol azt tapasztaljuk, hogy a gyerekek fogékonyak, érdeklődőek a téma iránt. A tavalyi online nyílt nap is nagyon sikeres volt, hiszen több mint 100 gyermeket tudtunk elérni, közel 300 bejelentkezőnk volt, akit érdekelt a központ által végzett tevékenység – tette hozzá.

– Pénteken jutalmaztuk az „év hívásfogadóját”, valamint a kiemelkedően teljesítő hívásfogadóinkat is, akik munkájuk elismeréséül oklevelet és ajándékcsomagot vehettek át – emelte ki végezetül a vezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában