Összefogás

2021.11.17. 19:00

Összefogással készül Ózdon a közösségi tér

A kivitelezés májusban kezdődött, de hamarosan már átadhatják az egyházközség legújabb létesítményét.

Marosréti Ervin

Fotó: Marosréti Ervin

Téglajegyek megvásárlásával lehetett segíteni azt a törekvést, hogy elkészüljön az Ózd-Bolyoki Egyházközség közösségi háza. A gyülekezet tagjai igazi összefogásról tettek tanúbizonyságot, így rövidesen birtokba is vehetik a létesítményt, amely a Rózsafüzér Királynéja-templom szomszédságában épült fel.

A kivitelezés májusban kezdődött el, július végére pedig már tető alatt álltak a falak. Ezt követően a belső kialakítás is megkezdődött, a villany, a víz kiépítése után a szigeteléssel zárult a beruházás.

Az összefogás erejét mutatja meg ez a kezdeményezés – Szőke Gábor

A harmincmillió forintos költség jelentős részét az egyházközség tagjai, helyi vállalkozók és az önkormányzat biztosította, a fennmaradó hányadot pedig a fenntartó Egri Főegyházmegye állta.

Abszolút megfelelő

– Nem gondoltuk, hogy itt egy kacsalábon forgó ház lesz, természetesen nem is ez volt a cél – fogalmazott érdeklődésünkre Szőke Gábor római katolikus plébános. – Csupán azt szerettük volna, hogy legyen egy közösségi terünk, ami megvalósult. A házban kiszolgálóhelyiségek és egy teakonyha is található, amelyek kiszolgálják a hozzánk látogatók igényeit. Az összefogás erejét mutatja meg ez a kezdeményezés, amely a közösségünkben mindenkit boldoggá tett.

A téglajegyekből befolyt támogatásból megvásárolták a bútorokat, valamint a már említett konyhai részt, a mosdót és a vizesblokkot is ebből alakították ki. Az építési összeg áfáját azonban még rendezni kell, ezután hivatalosan is birtokba vehetik a házat az egyházközség tagjai. Szőke Gábor plébános azt is elárulta, hogy már a termet is elkezdték berendezni, ebből a szempontból már csak az utolsó simítások vannak hátra.

(A borítóképen: Az építkezés széles összefogással valósult meg)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában