1956-os forradalom és szabadságharc

2021.10.25. 13:00

Megemlékeztek Emődön a történelmi eseményekről

A város önkormányzata az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulója alkalmából tartott ünnepi megemlékezést.

Fotó: Kozma István

A péntek délutáni eseményen, melyet az Emődi Művelődési Ház és Könyvtár nagytermében rendeztek meg, beszédet mondott Tállai András miniszterhelyettes, országgyűlési képviselő. A műsorban közreműködtek az Emődi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola diákjai, va­lamint a város fúvószenekara. A megemlékezés felvonulással és koszorúzással zárult. Az ünnep alkalmából megtekinthetőek voltak a művelődési ház előcsarnokában Széphalmi Jurkó László iparművész 1956! címet viselő művei is.

– 1956 nagyon fontos évszám a magyarok életében. Fellázadtunk, harcoltunk, szabadnak éreztük magunkat, aztán dicső módon elhunytunk – kezdte Tállai András ünnepi beszédét. Majd gyermekkorát idézte fel, illetve azt, hogyan jutott el odáig, hogy tudja, milyen események követték egymást akkor a történelemben, és azokat ne csak értse, de szívébe is zárja a forradalmat és annak minden résztvevőjét. Végezetül Szíki Károly A szabadság magvetői című könyvének soraival zárta gondolatait.

(A borítóképen: A magyarok fellázadtak és harcoltak, hangsúlyozta Tállai András)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában