katonai gépjárműforgalom

2021.06.11. 08:30

Katonai konvojok az M3-ason is

A katonai konvojok haladása a megszokott rutintól eltérő viselkedést kíván meg a civil autósoktól. A menetoszlopba tilos besorolni, bármilyen lassú, türelemmel kell haladni.

Fotó: ruzsaistvan

Katonai járművek közlekedése miatt lassulhat a forgalom csütörtöktől szombat estig az ország több pontján. Befejeződött ugyanis a Defender Europe 21 nemzetközi hadgyakorlatsorozat, az alakulatok a technikai eszközeikkel visszatérnek a bázisaikra. A Honvédelmi Minisztérium tájékoztatása szerint a technikai eszközök „visszacsoportosítása” a közutakon történik, így katonai gépjárműforgalomra kell számítani június 11-én és 12-én is.

A két napon a konvojok az Újmajor – Veszprém északi körút – 8-as út – 72-es út – 710-es út – 71-es út – M7-es autópálya – M0-s autóút – M31-es autópálya – M3-as autópálya – M35-ös autópálya – Debrecen útvonalon fordulhatnak elő. Valamint az Újmajor – Veszprém északi körút – 8-as út – 72-es út – 710-es út – 71-es út – M7-es autópálya – M0-s autóút – M31-es autópálya – M3-as autópálya – M35-ös autópálya – 4-es út – Hajdúhadház, Kossuth utca – Hajdúhadház, Bocskai tér – Hajdúhadház, Hunyadi út útvonalon.

A Honvédség arra kéri a járművezetőket, hogy a szabályok betartásával és kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai menetoszlopokat, mivel azok mérete és sebessége, valamint a konvoj hossza és haladásának módja eltér a mindennapi közúti közlekedésben megszokottól. A zárt menetoszlopban közlekedő járművek közé civil gépjármű nem hajthat be!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában