Covid-19

2021.03.24. 19:30

Egyelőre nem lesznek kastélyszigetkörök

Egy későbbi időpontban megtartanák a futóversenyt, az operafesztivál sorsa bizonytalan.

Horváth Imre

20200919 Edelény fotó: Vajda János VJ Észak-Magyarország 30. Dreher 24 Bódva-völgyi Maraton eredményhirdetése Edelényben.

Forrás: ÉM

Fotó: Vajda János

Ahogy a tavalyi év sem alakult túl jól a rendezvények szempontjából, úgy egyelőre a 2021-es sem kecsegteti sok jóval a sport- és kulturális rendezvényekre vágyókat, illetve a szervezőket. A járványhelyzet adatai alapján egyelőre megjósolni sem lehet, hogy mikor lesz lehetőség rendezvények megtartására.

A napokban jelentette be az Edelényi Futók Egyesülete, hogy a szigorítások és a folyamatosan változó járványhelyzet miatt nem tudnak tisztán látni egyelőre, ez pedig azt jelenti, hogy a III. Vizamo Edelényi Kastélysziget Köröket biztosan nem tudják a tervezett időpontban megtartani.

„Azt megígérhetjük, hogy amint elindulnak az enyhítések, napokon belül jelentkezni fogunk egy új dátummal. Idén nem szeretnénk, hogy elmaradjon a verseny, ha rajtunk múlik, egy másik időpontban mindenképp megtartjuk. Tudjuk, hogy nem csak nekünk fájdalmas ez a hír, de kérjük, hogy kezeljétek türelemmel és megértéssel a helyzetet. Ígérjük, hogy amint többet tudunk, jelentkezni fogunk a versennyel kapcsolatos hírekkel!” – írták bejegyzésükben.

Az egyesület a tavalyi három nagy versenyéből kettőt nem tudott megrendezni, egyet pedig Császta KaranTrail néven csak úgy, hogy a résztvevők egyénileg futhatták le a pályát, és a teljesítést egy megfelelő alkalmazással kellett rögzíteni és feltölteni.

A járás egyik nagy kulturális eseménye a Perkupai Operafesztivál, amelynek az ötödik alkalmát szintén nem tudták tavaly megrendezni. Az idei fesztivál szintén nagyon bizonytalan, a napokban Szegedi Csaba, a rendezvény megálmodója és szervezője is csak arról tudott tájékoztatni: nem tudják még, idén lehet-e valami a programból.

(A borítóképen: Egy korábbi edelényi futóversenyen)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában