Hejőpapi

2021.02.05. 12:30

Fontos a közösség építése

Kiemelt feladat a fiatalok helyben tartása Hejőpapiban.

Pap Gyula

Forrás: ÉM

– Nagy sikerrel működik a mezőgazdasági programunk, amely még 2015-ben indult – emelte ki Miskolci Tibor, Hejőpapi polgármestere. – Elsősorban a helyi konyhát látja el szezonális zöldségekkel, illetve különböző savanyúságok, befőttek formájában, melynek a tartósítása jelenleg is folyamatban van. Rendszeresen részt veszünk a helyi és a miskolci termelői piacon. A vásárlóink már ismerik a termékeinket, melyek minőségében még nem okoztunk csalódást. Ezzel párhuzamosan a szintén 2015-ben indult térkőüzemünk palettája is folyamatosan bővül. Az idei évben megtörtént a térkőelemek minősítése, és a jövőben tervezzük a további kapacitás növelését, mellyel igyekszünk a saját felhasználáson túl piaci igényt is kielégíteni.

Folytatják

– Az idei évben is folytatjuk a település élhetőbbé tételét, a legfontosabb cél a fiatalok helyben tartása, melyhez továbbra is biztosítjuk a letelepedési támogatást – emelte ki a polgármester. – Infrastruktúránk folyamatosan fejlődik, a legfontosabb alapellátások közé tartozik az egészségügy, mely terveink szerint január végétől a 100 százalékban megújult egészségházban fogadja az itt élőket. Ezzel párhuzamosan az év közepére az orvosi szolgálati lakás felújítása is befejeződik. Fontos feladatunknak tartjuk a közösség építését, formálását, melynek színtere remélhetőleg az idei évben megújuló régi óvoda épülete lesz. Reményeink szerint a veszélyhelyzet elmúltával a nappali idősellátó is megkezdheti működését, melynek végleges helyszíne a Szolgáltatóház. Az épületben helyet kap továbbá a helyi nyugdíjas-egyesület is. Tovább folytatódik az immár az önkormányzat tulajdonába került temető infrastruktúrájának fejlesztése, valamint május 1-től a működtetéssel kapcsolatos feladatokat is átveszi az egyháztól. A fiatalok nagy örömére településünk gazdagodik egy műfüves pálya megépítésével a sportközpont területén. A közfoglalkoztatás lehetőségeit kihasználva igyekszünk a meglévő programjainkat tovább fejleszteni, így az idei évben egy új telephely kialakítása valósul meg, és mindemellett a település folyamatos rendben tartása is biztosított. Továbbra is hangsúlyt fektetünk a belterületi utak folyamatos felújítására és minden egyéb lehetőség kihasználására, mely a község fejlődését szolgálja – fejtette ki Miskolci Tibor.

(A borítóképen: Folytatódnak a beruházások Hejőpapiban)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában