járvány

2020.04.02. 08:00

Maszkokat, tisztítószereket osztanak Miskolcon

Tájékoztató kampányt is indít a szépkorúaknak az önkormányzat.

Horváth Imre

Fotó: Vajda János

Kétezer arcmaszkot oszt ki Miskolc Város Önkormányzata, a városban tevékenykedő önkormányzati képviselőkön keresztül a házi- és gyermekorvosoknak, hangzott el Petruskó Norbert, a miskolci polgármesteri hivatal szóvivőjének szerda délután tartott élő bejelentkezésében, melyben a naprakész hírekről tájékoztatott a koronavírus kapcsán.

A maszkokból minden képviselő kap, pártállástól függetlenül. Az önkormányzat a járványhelyzetben is igyekszik segíteni a rászorulóknak, ezért kedden ezer tisztítószer csomagot osztottak ki, szintén az önkormányzat képviselők segítségével. Ezekben a csomagokban volt szappan, tisztítószer, törlőkendő, amelyből a város több területén élők kaphattak. A képviselők a lakosság egészségét szem előtt tartva védőfelszerelésben juttatták el ezeket a városlakóknak.

Miskolc kiemelt figyelmet fordít az időskorúakra, hiszen ők a legveszélyeztetettebbek, így élőszóban is tájékoztatják őket az önkormányzati segítségről, illetve az ajánlott és követendő szabályokról, magatartásformákról, tudnivalókról. De az önkormányzat munkatársai arról is érdeklődnek majd tőlük, hogy milyen az egészségi állapotuk, és hogyan bírják a karantént, van-e segítségük, és, ha nem, akkor igénylik-e. Az önkormányzat szociális osztályának munkatársai a Salkaházi programban regisztrált szépkorúakat keresik fel telefonon, interneten keresztül szerdától, hangzott el.

(A borítóképen: Telefonon rendel a háziorvos)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában