horgászat

2020.04.24. 11:00

Horgászni lehet, a Vincze család szemetet is szedett

Csak az éves horgászengedéllyel rendelkezők számára nyitott a Rakaca-tó.

Horváth Imre

Pénteken kezdett el dolgozni az úszó-kotró hajó

Fotó: Horváth Imre

A Rakaca-tó sem kerülhette el a járványhelyzet miatti intézkedéseket. A Rakaca-tó Horgász Egyesület ülésezett és úgy döntött, hogy a tavaszi időszakra tervezett horgászversenyeket elhalasztják. Az egyesület közgyűlését is elhalasztották, a veszélyhelyzet visszavonásáig pedig az egyesületi irodát is bezárták.

Már nincs napijegy

Felhívták arra is a horgászok figyelmét, hogy amennyiben a vízparton töltik el szabadidejüket, ugyanúgy tartsák be a kormány operatív törzse által kiadott szabályokat, különös tekintettel a személyes kontaktusokra, kézfogásokra. Tartsanak a vízparton is kellő távolságot egymástól.

Az egyesület azonban hiába rendelkezik megfelelő mennyiségű állami és területi jeggyel, és biztatta a horgászni vágyókat, hogy a fent említett szabályok betartása mellett a víztározónál bátran hódoljanak szenvedélyüknek, ugyanis a napokban a Horgász Egyesületek Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szövetsége a Rakaca-tónál a napijegyes horgászengedélyek forgalmazását határozatlan időre felfüggesztette. Azok a horgászok, akik éves engedéllyel rendelkeznek, a horgászrend és a kijárási korlátozásban szereplő szabályok betartása mellett horgászhatnak.

Zsákszámra szedték

Az egyesület a korábbi évekhez hasonlóan idén is meghirdette áprilisra a TeSzedd akciót, amely tavaly sok résztvevőt és mázsaszám összeszedett szemetet eredményezett. Ezt végül kénytelenek voltak őszre átszervezni, így október 8-a lett az időpontja a 8. Rakaca-tavi TeSzedd napnak.

Azonban mégsem maradt takarítás nélkül a víztározó, ugyanis – amint arról az egyesület hírt adott – horgászat helyett a tározó partvonalának megtisztítását tűzte ki célul Vincze László és családja. Az egyenes partszakaszon, 600 méteren jó pár zsák szemetet szedtek össze. „Az ilyen példamutató magatartásnál kezdődik a nagybetűs horgász meghatározása! Tiszteli, szereti és vigyázza a víz és a vízpart természeti környezetét, értékeit, példát mutat a gyerekeknek! Köszönjük a munkátokat, és köszönjük, hogy a Rakaca-tó Horgász Egyesület tagjai vagytok!” – írták a fotók mellé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában