Városházi tájékoztató

2020.03.21. 18:10

Tapsoljuk meg este nyolckor a hétköznapok hőseit

Miskolc minden döntést meghozott és minden intézkedést foganasított, amire szükség volt.

Novák Krisztina

Fotó: Ádám János

Petruskó Norbert, a miskolci polgármesteri hivatal szóvivője köszöntötte a Városháza élő bejelentkezésének nézőit és elmondta, hogy péntek óta nem született új kormányzati intézkedés. Megemlítette a város nagyobb óvintézkedéseit, például az iskolák, múzeumok, a színház és a sportcsarnok bezárását, majd arra hívta fel a figyelmet, hogy aki teheti maradjon otthon.

Azt kérte, hogy akinek muszáj elhagynia a lakását, tartson másfél-két méteres távolságot a többiektől, és kiemelte, hogy a szájmaszk és a kesztyű viselése sem „ciki”.

Vigyázzunk a csalókkal!

Felhívta a lakosság figyelmét arra, hogy ne dőljenek be a csalóknak. Az önkormányzat nem végez lakásfertőtlenítést és az önkormányzati rendészet segítői is csak telefonhívás után mennek azokhoz, akik térítés ellenében igénylik a bevásárláshoz a segítségüket. Amennyiben valaki a fentiekre hivatkozva csenget be otthonukba, ne engedjék be, helyette telefonon jelezzék, hogy a rendészet és a rendőrség mielőbb elkapja a csalókat, akiknek csupán a haszonszerzés a céljuk.

Önzetlen segítség

Petruskó Norbert pozitívumokról is beszámolt, mint mondta, az önzetlen segítőkészségre rengeteg példa van, és azt kérte, hogy ma este nyolc órakor mindazok, akik értékelik a frontvonalban lévők, az egészségügyi dolgozók, a patikusok, a buszsofőrök és társaik, tehát azok munkáját, akik értünk dolgoznak – álljon ki az ablakba, az erkélyre vagy a teraszra és tapsolja meg a hétköznapok hőseit.

A szóvivő arról is tájékoztatott, hogy addig, amíg nincs szükség újabb védelmi intézkedés bevezetésére, szünetel a mindennapos városházi tájékoztató.

(A borítóképen: Petruskó Norbert egy korábbi interjú közben)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában