Miskolc

2020.03.29. 09:30

Hetek óta nem találkoztak

Az Életet az éveknek megyei tagjai telefonon és a közösségi médián keresztül erősítik egymást lelkileg.

Detzky Anna

Fotó: Ádám János

A nagy idősügyi szervezetek tagjai mind visszahúzódtak most otthonukba. A Nyugdíjasklubok és Idősek „Életet az éveknek” Országos Szövetsége is csak telefonon érhető el. A miskolci tagokkal pedig a megyei koordinátor tartja a kapcsolatot.

– Alapvetően a Facebookon és telefonon kommunikálunk szövetségünk tagjaival, mert minden klubunk bezárt. Az országos szövetség ügyeletet tart fenn, az egyik kolléganőt lehet megkeresni személyes problémákkal telefonon, aki egyébként szintén otthonában tartózkodik. A hivatalos levelezést most egy időre felfüggesztettük. A megyénkben élők pedig engem tudnak hívni mobilon, vagy írhatnak emailt – mondta Szőnyi Gáborné, megyei koordinátor.

Búcsú a közösségi háztól

A tagok utolsó találkozása nőnapon volt, de az éves vezetői értekezlet már elmaradt.

– Mi az Életet az éveknek nyugdíjas klubjaival itt Miskolcon legtöbbször a Vasgyári Közösségi Házban jövünk össze. Két héttel ezelőtti csütörtökön volt az utolsó klubnapunk a Cukorbetegek Miskolci Egyesületével, ami egy nőnapi alkalom volt. Akkor már a közösségi ház vezetője jelezte felénk, hogy sajnos be kell zárniuk, ezért nem tudunk többet jönni, ami nagyon rosszul érintett bennünket. A klubvezetőkkel tervezett éves nyitóértekezletet is lemondtuk, ahová 70 közösségvezető lett volna hivatalos – számolt be.

Nehéz a bezártság

A szervezet munkatársa elmondta saját tapasztalatait is.

– Személy szerint én is nagyon nehezen élem meg a bezártságot. Hozzá voltam szokva, hogy mindig menni kellett valamerre. Folyamatosan látogattam a közösségeinket, a vidékieket is, mert összesen 78 klub tartozik hozzám. Most pedig még a boltba sem nagyon megyek ki, jó előre bevásároltam. A fiam nem messze él tőlem, de a saját lakásában, így egyedül tartózkodom itthon. Takarítgatok, és közben szól a televízió, mert úgy kevésbé érzem magam egyedül, illetve az interneten követem a koronavírussal kapcsolatos történéseket. Fontosnak tartom, hogy informálódjak és bízom benne, hogy minél hamarabb megtalálják a kór ellenszerét – osztotta meg érzéseit az idős hölgy.

(A borítóképen: Szőnyi Gáborné)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában