pályaorientációs nap

2019.12.02. 15:30

Zempléni Szakmai Nap negyedik alkalommal

Szeretnék, ha a sátoraljaújhelyi fiatalok helyben maradnának.

Népszerűek a pályaorientáció napok

Forrás: ÉM-archívum

Fotó: Ádám János

A zempléni általános iskolások interaktív módon ismerhették meg a helyi szakképzési lehetőségeket, gyakorlati képzőhelyeket és vállalatokat a Zempléni Szakmai Napon. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Szerencsi Szakképzési Centrum, illetve a sátoraljaújhelyi önkormányzat által rendezett pályaválasztási kiállítás célja volt, hogy a fiatalok számára megmutassa a helyben maradás és boldogulás lehetőségeit, a térség szakmai kínálatát és keresletét. Így többek között a gyerekek megismerkedhettek a szakács, pincér, ápoló szakmákkal.

– Amellett tettük le a voksunkat, hogy a pályaorientációt felvállaljuk – mondta az eseményen Tóth Ádám, a BOKIK szakképzési vezetője. – A térség általános iskoláinak kívánjuk bemutatni a helyi szakképzési kínálatot.

Jó lehetőség

A pályaorientiációs nap azt is hivatott volt szolgálni, hogy jó szakmaválasztási lehetőséget kínál a folytatásra. – Nagyon sok olyan munkahely van Sátoraljaújhelyen, amelyhez nem feltétlenül szükséges felsőfokú végzettség – mondja Dankó Dénes, Sátoraljaújhely alpolgármestere. – Ha valaki azonban még érzi magában az affinitást, az elszántságot, akkor munka mellett számos más formában is lehet felsőfokú szakképesítést szerezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában