Pácin

2019.10.02. 12:00

Ismét elkészítették együtt a páciniak borát

Az idei szüreti időszakban is ünnepélyes körülmények között készítették el Pácin borát, amely már hagyománynak számít a bodrogközi településen.

Érdeklődő gyerekek a prés körül

A település lakói közül többen ajánlottak fel szőlőt, amit Gyenes Lajos borász segítségével és irányításával az óvodások, az általános iskolások és az idősek klubjának tagjai ledaráltak, kipréseltek, majd a mustot hordóba tették. A már népszerű helyi hagyománynak számító eseményt Gégény Zsuzsanna polgármester nyitotta meg, majd az idősek klubjának Levendula énekara bordalokkal idézte fel a régi szüretek hangulatát.

Ezután Gyenes Lajos mesélt a szőlőtermesztésről, a mustfokolásról, a borkészítésről. A mustkóstolás közben az eseményt rendező faluház munkatársai megvendégelték a résztvevőket, akik miközben jól érezték magukat, sok új ismeretet is szerezhettek hajdanvolt szüretekről. Az idei pácini miniszüret stílusos alkalmat teremtett arra is, hogy az előző évben készített Pácin borát bepalackozva, ajándékként átadják a helyi intézményeknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában