Kazincbarcika

2019.09.20. 19:00

Negyedszázados kézis jubileum

Két NB II.-es csapattal és széles utánpótlásbázissal a háta mögött ünnepelt a barcikai egyesület.

Marosréti Ervin

Ebben az esztendőben fennállásának huszonötödik évfordulóját ünnepli a Kazincbarcikai Kézilabda Sport Egyesület. A szép jubileum kapcsán néhány nappal ezelőtt férfi és női felkészülési tornát rendeztek, de a születésnap arra is jó lehetőséget kínál, hogy visszatekintsünk a klub egyre gazdagabb múltjára.

Apró lépésekkel

– A kezdeti terveink csupán arról szóltak, hogy indítsunk csapatokat a megyei bajnokságban, hogy Kazincbarcika felkerüljön a sportág hazai térképére – tekintett vissza Ölschléger József, a KKSE elnöke. – Középtávon az utánpótlás gyarapítását, fejlesztését tűztük magunk elé, a hosszabb folyamat végére pedig szeretnénk eljutni valamelyik csapatunkkal magasabb szintre. Most ennek az útnak az elején járunk, igaz ez még akkor is, ha a tavalyi férfi bajnoki címünk után lett volna lehetőségünk feljebb lépni. Akkor nem vállaltuk. Elsősorban anyagi, de szakmai okai is voltak ennek; csak akkor kívánunk szintet ugrani, ha ehhez minden feltételrendszer adott lesz.

A KKSE széles utánpótlásháttere nem csupán üres frázis. Az MKSZ által nyilvántartott adatok szerint 495 igazolt sportolóval rendelkezik az egyesület, ami önmagáért beszél. Ölschléger József szerint mindenképpen széles alapot szántak a klubnak, amelyet évek alatt, kemény munkával sikerült megteremteni.

Tizennyolc csapattal

– Mostantól viszont már rá kell mennünk a minőségre – folytatta a KKSE elnöke. – Éppen ezért a nálunk dolgozó edzőket, szakembereket folyamatosan képezzük. Iskolába járnak, műhelyfoglalkozásokon, szakmai napokon vesznek részt, amelyek közül mi is szoktunk néhányat szervezni. Komoly logisztikai munkát és nagy figyelmet igényel részünkről a 18 csapatunk versenyeztetése, amely szám megyei szinten egész biztos, hogy az egyik legtöbbnek számít. Az elején még kávéskanállal ettük az ételt, majd jött az evőkanál, lassan viszont eljöhetne az az idő, amikor szedőkanállal nagyobbat lehet merni. Igaz, könnyen bele is lehet esni a bödönbe, ezért vállalhatatlan dolgokba nem megyünk bele. Az önkormányzat mellettünk áll, de nagyon kellene néhány további tőkeerős partner, mert enélkül képtelenség szintet lépni. A legnagyobb akadályt tehát az anyagiak jelentik. De nem panaszkodunk, igazi családként dolgozunk, és fejlesztjük az egyesületünket.

A KKSE nem csupán a teremidényben figyel az igazolt sportolóira. A csapatokat nyáron előszeretetten versenyeztetik strandkézilabda-tornákon, szerveztek edzőtáborokat és toborzót is. Fontosnak tartják ugyanis, hogy a legkisebbekkel is megszerettessék a kézilabdát. A fiúkat és a lányokat nyolcéves kortól egészen az ifjúsági korosztályig versenyeztetik utánpótlásban, de mindenki számára nyitva az ajtó, a felnőttek irányába is. Igyekszenek a saját nevelésű játékosokra építeni, mert úgy vélik, hogy komoly eredményt azokkal lehet hosszú távon elérni, akik ezer szállal kötődnek a klubhoz, a városhoz vagy a régióhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában