Felvételi ponthatárok

2019.07.24. 19:58

Pont partyn izgulnak a felvételizők a Szinva teraszon

Reménykedő izgalommal várta néhány diák már délután a felvételi ponthatárokat a Szinva teraszon.

Detzky Anna

Fotó: Kozma István

Elindult a visszaszámlálás szerdán, Miskolc szívében, délután ötkor addig, amíg véglegesen kihirdetik az idei egyetemi ponthatárokat. A frissen érettségizett diákok pár csoportja már a koncertkezdés előtt a téren ácsorgott, remélve, hogy éppen a Pont Partyn ünnepelhetik meg sikeres felvételijüket. Még a bizonytalanabbak is egyetértettek, hogy jobb ezt a nagy pillanatot közösen megélni. A helyszínen a terveikről faggattuk őket és arról, hogy mire számítanak az egyetemen.

 

- Miskolcra és Debrecenbe jelentkeztem programtervezői szakra. Sokat készültem az érettségire és emelteztem az egyik tantárgyból, hogy plusz pontjaim legyenek. Azért választottam a szakot, mert az informatikus szakmában hiány van, akárhol el lehet vele helyezkedni és jól fizető állás. Most még nem izgulok, de szerintem később fogok. Ha esetleg nem vennének fel, akkor jövőre ugyanúgy megpróbálnám, vagy féléves csúszással és addig dolgoznék – osztotta meg Kaszás Gréta.

Szaniszló Katalin, Kaszás Gréta és Klein Anita Tiszaújvárosból érkeztek | Fotó: Kozma István

A hármas hölgykoszorú másik tagja, ugyanezt a szakot választotta.

- Programtervezőnek jelentkeztem én is, de az ELTÉ-re, mert közel áll hozzám az informatika és jól el lehet vele helyezkedni. Úgyhogy ez a pálya egy stabil életet nyújt majd. A ponthatárokkal kapcsolatban nyugodt vagyok, arra számítok, hogy bekerülök. A szakról magáról viszont úgy tudom, hogy elég nehéz, mert olyan gondolkodásmód kell hozzá, amit nem lehet megtanulni, vagy megérti valaki, vagy nem. Arra az eshetőségre is vannak terveim, ha mégsem sikerül, akkor fotós, vagy pszichológus szeretnék lenni – tette hozzá Szaniszló Kata.

Szaniszló Katalin, Kaszás Gréta és Klein Anita Tiszaújvárosból érkeztek | Fotó: Kozma István

Barátnőjük, Anita az édesanyja hivatását követi.

- A kereskedelem és marketing szakot írtam be első helyen a Budapesti Gazdasági Egyetemen. Tiszaújvárosi vagyok, de voltunk nyílt napon és nagyon megtetszett az egyetem, hogy családias a környezet, úgyhogy ezért választottam. Anyukám is ilyen területen dolgozik és ebbe láttam jobban bele, minden más ismeretlen volt számomra. Még Debrecent és Egert jelöltem meg, illetve a gazdaság és menedzsment szakot. Most még így az elején teljesen nyugodt vagyok, úgy gondolom, hogy van esélyem. Örülök, hogy kijöhettem ide, így legalább nem otthon idegeskedem egyedül, hanem csapatban – hangsúlyozta Klein Anita.

Fellépésük előtt sikerült megszólítanunk az Alibbie zenekar dobosát, aki szintén az egyetemi éveire készül.

Az Alibbie együttes dobosa Katona Dániel (k) is a pontokat várja | Fotó: Kozma István

- Hatalmas ez a rendezvény, nagyon örülök, hogy itt lehetek. Persze egy kicsit azért is mondom, mert ma fellépünk, de ha esetleg másképpen alakult volna, akkor is biztos, hogy eljöttem volna. Kicsit másnaposan érzem most magam, de egyébként jól. A Miskolci Egyetem anyagmérnöki szakára jelentkeztem. Bekerülni nem olyan nehéz ide, mivel a ponthatár viszonylag alacsony. Inkább bent maradni az, úgyhogy szeptembertől fogok igazán izgulni. Egy barátomon keresztül ismertem meg a képzést, ő ajánlotta körülbelül két éve, korábban nem is tudtam, hogy létezik ilyen. Nagyon megtetszett amit mesélt és onnantól fogva már mindent megtettem azért, hogy nekem ez itt most összejöjjön. Úgy gondolom, hogy mérnökökből hiány van itthon. Emiatt viszonylag egyszerű lesz majd elhelyezkednem és még szerencsésnek is mondhatom magam, mert itt a környéken legalább öt helyet tudok, ahol kifejezetten anyagmérnököket keresnek. Szóval mindenféleképpen jó kilátásaim vannak – fejtette ki Katona Dániel.


Mindenkit felvettek

Katona Dániel: „Örülök, hogy felvettek, igazából erre számítottam! Már a koncertünkön is túl vagyunk. Most a csapattal megyünk majd táborozni.”

Klein Anita: „Mindhármunkat felvettek, úgyhogy nagyon boldogok vagyunk! A végefelé fokozódott a hangulat. Meghallgattuk a fellépőket és lassan megyünk haza.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában