Helyi közélet

2019.04.03. 15:52

Együtt emlékezett a város a forradalomra Mezőcsáton

Mezőcsát - Mezőcsát március 15-én ünnepi díszbe öltözött.

Mezőcsát - Mezőcsát március 15-én ünnepi díszbe öltözött.

A rendezvény felvonulással kezdődött, melyet követően Kossuth-nóták csendültek fel a Hősök terén a Lila Akác Nyugdíjas Klub kórusának előadásában, majd Siposné Horváth Anita, Mezőcsát város polgármestere mondta el megemlékező beszédét. Ezt követően Jancsó Dóra színművész és Radnai Erika, a Miskolci Nemzeti Színház tagja előadásában idézték fel a forradalom napjait, Koczka Ferenc Csaba, a Mezőcsáti Színtársulat tagja pedig a Nemzeti dalt szavalta el.

Elismerték munkájukat

Nagy sikert aratott a Mezőcsát Népi Együttes műsora is, amely után Mezőcsát város kitüntető címeinek átadására került sor. A „Közösség Szolgálatában Mezőcsátért” kitüntetést 2019 évben a mezőcsáti Lila Akác Nyugdíjas Klub kapta. Az elismerő oklevelet Siposné Horváth Anita, Mezőcsát város polgármestere adta át a klub tagjainak. A képviselő testület „Humanitás Szolgálatában Mezőcsátért” ágazati kitüntetésben részesítette dr. Mong Judit háziorvost. Tóth László vállalkozó, volt önkormányzati képviselő, volt alpolgármester, a Településfejlesztési Bizottság volt elnöke „Mezőcsát Városáért” kitüntetésben részesült. Vida Lászlóné, a Dél-borsodi Idősügyi Tanács elnöke „Mezőcsátért a Közszolgálatban” kitüntetést kapott. „Mezőcsát Város Dísz­polgára” címet adtak át dr. Siska András háziorvos, önkormányzati képviselőnek. A kitüntetés átadását követően Mezőcsát város új díszpolgára rövid beszédben fejezte ki köszönetét. A program koszorúzással és a meghívott vendégek részére ünnepi fogadással zárult.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában