Helyi közélet

2019.02.25. 19:13

Requiem a prügyi fociért

Prügy - Ma már csak a fotók emlékeztetnek a taktaközi csapatra.

Prügy - Ma már csak a fotók emlékeztetnek a taktaközi csapatra.

A prügyi focinak jelenleg már csak múltja van. Ezt a múltat szeretnék megőrizni néhányan a lelkes prügyi lokálpatrióták közül.

Hat évtized

Prügyi MSE néven bukkant fel először a prügyi focicsapat, amely az Északi LASz III. osztály Hegyaljai csoportjában 11 győzelemmel, egy döntetlennel és két vereséggel megnyerte a bajnokságot 1949-ben.

Ezt követően a csapat Prügyi FSK 1956 néven szerepel 1956-ban, 1959 és 1966 között Prügyi MEDOSZ a csapat neve, majd leggyakrabban Prügy néven indulnak a bajnokságban. Egyszer Prügyi TSz SE a csapat neve az 1981/82-es szezonban. 2008-ban Prügyi KSE-nek hívják az alakulatot, 2009-ben pedig ismét Prügy néven indulnak a megyei II. osztályban, ahol végül a 11. helyen végeznek.

Azóta nem találkozhatunk velük egyetlen bajnoki kiírásban sem. Pedig a csapat egykor tisztes eredményeket is elért. A legnagyobb sikerüket 1984-ben aratták, amikor megnyerték a megyei I. osztályú bajnokságot, de 2006-ban is kitett magáért a csapat, amikor szintén első helyen végeztek a megye kettőben.

Gyűjtik az emlékeket

– A napokban akadt a kezembe pár fotó a korábbi prügyi focicsapatokról és arra gondoltam, jó lenne ezt a múltat feldolgozni és megőrizni – mondja a prügyi Tiszlavicz Csaba. – Sajnos 2009-ben a település vezetése úgy döntött, nincs szükség a prügyi focira. Anyagi szempontból ez érthető volt, de egy ilyen településen a férfiak többségének nem nagyon van más szórakozási lehetősége, mint focizni, vagy a focit nézni. Emlékszem, amikor nagyon ment a csapatnak, akkor hazai pályán egy-egy bajnokin több mint ötszázan voltak kint megnézni a focistákat, ami prügyi viszonylatban hatalmas szám. Sokan idegenbe is elkísérték a csapatot, a buszon soha nem volt üres hely.

Tiszlavicz Csaba elmondta, a focipálya még ma is megvan, de nagyon költséges lenne beindítani a prügyi focit és benevezni bármely bajnokságba. Most inkább a régi fotókat gyűjtik, keresik hozzá a szereplők nevét. Tiszlavicz Csaba azt is elmondta, ha bárkinél vannak még régi fotók a prügyi fociról, juttassa el hozzá, vagy a Facebook-oldalára.

ÉM-BG


[related-post post_id="4153595"]

[related-post post_id="4151945"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában