Helyi közélet

2019.01.31. 20:38

Videó: „Miskolcon a szenvedély örök” – Így éreznek a Diósgyőr-szurkolók

Miskolc – A diósgyőri drukkerek lelke legyőzhetetlen, vallják kisfilmjükben.

Miskolc – A diósgyőri drukkerek lelke legyőzhetetlen, vallják kisfilmjükben.

„Diósgyőrinek lenni életforma, ezt az örökségünket soha el nem vehetik tőlünk. A mi örökségünk a fanatizmus, ami apáról fiúra száll. Bízunk benne, hogy felérünk a csúcsra!” – többek között ezek a mondatok is elhangzanak azon a videón, amit a Diósgyőr Szurkolók Közössége készített.

Színházi premier

Először a színházban vetítették a kisfilmet, amikor Aranyosi Péter humorista, ismert Diósgyőr-fan átvehette a Miskolci Múzsa Díjat.

Bajusz Gábor, a szurkolói egyesület elnöke lapunknak elmondta: a Ferencváros elleni mérkőzésre már készítettek egy rövid videót. Sok pozitív visszajelzést kaptak, s arra gondoltak, hosszabb formában is megmutatják, mit érez egy szurkoló valójában.

– A futballról és a futballistákról sok szó esik, de hogy milyen érzelmekkel küzdenek a lokálpatrióta szurkolók, arról nem. A film saját erőből készült, szurkolók forgatták, és szurkolók a szereplői. A narrátor Fandl Ferenc színművész, aki szintén lelkes Diósgyőr-rajongó.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában