Helyi közélet

2018.12.07. 12:06

Több milliót licitáltak össze Miskolcon

Miskolc - Több mint hatmillió forint gyűlt össze a Csibész Alapítványnak.

Miskolc - Több mint hatmillió forint gyűlt össze a Csibész Alapítványnak.

Harmadik alkalommal rendezett jótékonysági borárverést a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal. A hagyománnyá vált eseménynek idén már nem a hivatal Csizmadia utcai épülete, hanem a Népkerti Vigadó adott otthont. Az árverést megelőzően Demeter Ervin kormánymegbízott köszöntötte a megjelenteket, aki ötletgazdaként elmondta, kettős céllal hívta életre három évvel ezelőtt a programot.

Nemes nedűkre voksoltak

– Szerettem volna, ha segíthetünk, és azt is, hogy jó helyen tegyük azt, de célom volt az is, hogy a borkultúra nagyobb teret nyerjen mind a hétköznapjainkban, mind az ünnepeinken – hangsúlyozta.

A felajánlásokból az első évben a Lorántffy Zsuzsanna Református Kismamaotthon, a második évben pedig az Autista Alapítvány kapott segítséget. A III. Jótékonysági Borárverésen a csíkszeredai Csibész Alapítványt támogatták azok, akik a különleges, kereskedelmi forgalomban nem kapható nedűkre licitáltak. Demeter Ervin végül köszönetet mondott azoknak a magánszemélyeknek és termelőknek is, akik az árverésre felajánlották borukat.

Gergely István, a Csibész Alapítvány elnöke beszédében felelevenítette a szervezet megalakulásának előzményeit, körülményeit.

– Ha az Isten látja a részünkről azt az egy lépést, amit tulajdonképpen el is vár tőlünk, akkor a másik kilencvenkilencet hozzáteszi. Erre kellene nekünk szemünk legyen, hogy ezt észrevegyük – mondta.

A köszöntőket követően az alapítvány gyermekei műsorral mondtak köszönetet a jótékonyságért, majd megkezdődött a licitálás. Az átverésen végül több mint 6,2 millió forint gyűlt össze.

ÉM-TÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában