Helyi közélet

2018.06.21. 16:19

Köszönetet mondtak az agrárkamarai segítőknek Miskolcon

Miskolc - A megyeháza dísztermében köszöntötték a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei falugazdászait, akik részt vettek a Nemzeti Kisebbségvédelmi Kezdeményezés aláírásgyűjtésében.

Miskolc - A megyeháza dísztermében köszöntötték a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei falugazdászait, akik részt vettek a Nemzeti Kisebbségvédelmi Kezdeményezés aláírásgyűjtésében.

Nélküled

Mint ismert az Európai Bizottság lehetőséget adott arra, hogy a tagországokban aláírásokat gyűjtsenek, ha pedig ezek száma elérte az egymilliót (illetve országonként egy bizonyos számot), akkor napirendre veszik a kisebbségek ügyének, jogainak tárgyalását. A megfelelő számú aláírás határidőre ­összegyűlt, így ennek meg is kell történnie. A megyeházi ünnepségen Török Dezső, a megyei közgyűlés elnöke az Ismerős Arcok zenekar ­klasszikussá lett dalából, a Nélküledből idézett, hangsúlyozva, ­mennyire fontos hazánknak, hogy a határon túli élő több millió magyar élhessen jogaival. Kijelentette: az unióban eddig nem nagyon foglalkoztak a kisebbségek ügyével, szőnyeg alá söpörték, de a katalán helyzet is bizonyítja, ez rossz út.

Magyarországon 585 ezer, a Kárpát-medencében 900 ezer, míg az unióban 1,2 millió aláírást gyűjtöttek össze, amelynek koordinálására a Rákóczi Szövetséget kérték fel, amelynek elnöke, Csáky Csongor elmondta, korábban nem végeztek ilyen feladatot, de mindent megtettek, hogy sikeres legyen az akció. Nem volt könnyű ez akkor, amikor egy választási kampány is zajlott éppen, sokszor nem is értették meg az emberek, miről van szó.

A magyar vidék bizonyította, hogy képes megmozdulni a határon túli magyarság érdekében, jelentette ki Taskó József, az agrárkamara megyei elnöke. A köszöntők után a három elnök elismerő oklevelet adott át, minden a gyűjtésben résztvevő megyei falugazdásznak.

HI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában