Helyi közélet

2018.03.25. 13:15

„Titokban” kampányolt Vona Gábor Miskolcon

Miskolc - Vona Gábor kerüli a nagy nyilvánosságot, kellemetlen neki az újságírók kérdéseire válaszolni - ez derült ki a Miskolc Televízió felvételéről. És ezt erősíti az a tény is, hogy a péntek esti miskolci látogatásról mindössze egy szórólapról szerzett tudomást a városi tévé stábja.

Miskolc - Vona Gábor kerüli a nagy nyilvánosságot, kellemetlen neki az újságírók kérdéseire válaszolni - ez derült ki a Miskolc Televízió felvételéről. És ezt erősíti az a tény is, hogy a péntek esti miskolci látogatásról mindössze egy szórólapról szerzett tudomást a városi tévé stábja.

Tegyenek feljelentést!

A Jobbik elnöke azért jött Miskolcra, hogy a párt támogatóival találkozzon. A belvárosi helyszínen azonban - az információink szerint mintegy 200 szimpatizáns mellett - a Miskolc Televízió munkatársai is várták, és rákérdeztek az elmúlt napokban Simicska Lajossal összehozott és kibukott korrupciós ügyekre: elsősorban az Origo által nyilvánosságra hozott, Farkas Gergely kiskunhalasi jelölt vesztegetés-gyanús ügyére lettek volna kíváncsiak, illetve megkérdezte, hogy a két miskolci körzetben is kínálnak-e pénzt más jelölteknek, hogy visszalépjenek?

Vona Gábor mindössze annyit mondott, hogy ők sehol nem kínálnak pénzt a visszalépésért, a Jobbik 106 képviselőjelölttel kívánja megnyerni a választást és a magyar emberek támogatásával. A riporter emlékeztette a Jobbik elnökét a kiskunhalasi felvételre, amelyen az hallható, hogy 600 ezer forintot kínáltak. Vona Gábor erre mindössze annyit mondott: „amennyiben ilyen történt, tegyenek feljelentést.” Arra a felvetésre, hogy a Jobbik képviselőjelöltje elismerte, hogy 600 ezer forintot ajánlott egy másik hölgynek, Farkas Gergely Facebook-oldalán közöltekre hivatkozott, hogy az a válasz. Azaz, hogy csak „viccelt” Farkas, mikor a hangfelvétel tanúsága szerint megpróbálta megvesztegetni az LMP-s vetélytársát.

Az előzmények

Farkas Gergelynél bukott ki az immár országos botrány: a jobbik kiskunhalasi képviselőjelöltje 600 ezer forintot ajánlott fel az ellenfelének, Midi Melánia LMP-s jelöltnek arra az esetre, ha visszalép a javára a jelöltségtől. Ezt követően kiderült az is, hogy nem egyedi esetről van szó, országszerte pénzzel gyakorolnak nyomást a jobbikosok a többi jelöltre. Az Origo pénteken fényképeket mutatott be, amikor Szabó Gábor pártigazgató, Schön Péter gazdasági igazgató társaságában éppen Simicska Lajos főhadiszállásáról távozik. Az Origo úgy értesült, rajta keresztül jutnak el a vesztegetésre szánt korrupciós feketepénzek a Jobbik képviselőjelöltjeihez.

Gárdamellénnyel tiltakoztak

A Miskolc Televízió honlapján olvasható tudósítás szerint egy nő, a Magyar Gárda egykori tagja tiltakozásul magával vitte a gárdamellényét az utcafórumra, s azt kérdezte Vonától, miért nem mer szembenézni a volt gárdistákkal, s hogyan jutott el „a Szent Korona alkotmányától a Spinozán meg az Allahon keresztül” idáig? Az egykori gárdista Mirkóczki Ádám jobbikos szóvivő minapi nyilatkozatára hivatkozva feltette a kérdést, 2010 előtt hazudott-e a Jobbik, vagy most hazudik, amikor „összeborul a kommunistákkal” és „szembeköpi” a radikálisokat, a volt szavazóit.

- Mert hogy most kik vannak itt, én nem tudom - mondta a felszólaló.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában