Helyi közélet

2017.12.08. 15:34

Polgármesterek találkozója - A fejlesztések éve következik Taktaharkányban

Taktaharkány - Az idén elkezdték 100 millió forintos beruházásukat, idősek otthona épül.

Taktaharkány - Az idén elkezdték 100 millió forintos beruházásukat, idősek otthona épül.

– Jövőre komoly fejlesztések előtt áll a település, de erre az évre sem lehet panaszunk – mondja dr. Szemán Ákos, Taktaharkány polgármestere. – Idén már elkezdtük azt a 100 millió forintos beruházásunkat, amelynek révén bentlakásos idősek otthonát hozunk létre, melyre igény is mutatkozik a településen. Ugyancsak elkezdtük néhány elnyert pályázatunknak a megvalósítását. Ennek köszönhetően meg fog újulni közel félmilliárd forintból az általános iskola, amely egyebek mellett energetikai korszerűsítésen, belső felújításon megy át, és egy új tornateremmel is gazdagodik. Hamarosan elkezdjük az Iskola utcai óvoda felújítását és bölcsődével történő bővítését. Két éve indult el Taktaharkányban a bölcsőde öt férőhellyel, ami a mostani fejlesztés után már tizenkettőre bővül. Szerencsére egyre több olyan szülő van Taktaharkányban, aki szeretne szülés után minél hamarabb visszamenni dolgozni, ezzel az ő gondjaikon tudunk majd enyhíteni. A római katolikus templom felújítása már megkezdődött, a református templomé pedig hamarosan el fog indulni. Az önkormányzat ezen beruházásokban is egyfajta segítő, szükség szerint koordinátori szerepet lát el.

Dr. Szemán Ákos még elmondta, a település útjai folyamatos felújításokon estek át, az elmúlt két évben összesen 220 millió forintot sikerült erre a célra fordítani.

ÉM-BG


[related-post post_id="3704823"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában