Helyi közélet

2017.12.09. 14:49

„Megható, hogy valaki teljesen ismeretlenül segíteni akar nekünk”

Miskolc - Ilonka hatalmas szatyrokkal érkezett a Mogyoró családhoz. Ruhát, élelmiszert, játékot hozott.

Miskolc - Ilonka hatalmas szatyrokkal érkezett a Mogyoró családhoz. Ruhát, élelmiszert, játékot hozott.

– Az én karácsonyi ajándékom? Nekem Lili az ajándékom. Végre együtt a család. Ennél nagyobb örömöt nem is tudok elképzelni – mondja szégyenlős mosollyal Anikó, aki 6 gyermekes édesanya. Nemrég írtunk a Magashegyen élő Mogyoró családról, akik rossz lakhatási körülményeik miatt nem vihették haza születése után a pici Lilit.

A Zsófi-ReményVár egyesület azonban segített, és november közepén végre a kisbaba is hazakerült. Bár a valamikor hétvégi háznak épült otthonuk még mindig szűkös, és még mindig kevés pénzből kell megélniük, de egyre több reményt jelent a családnak, hogy számíthatnak a jószívű emberekre.

Együtt a család. Ez a legszebb ajándék." Vaszlik Anikó

Zsákok, dobozok

Kovács Gáborné Ilonka is olvasta a Mogyoró család történetét, és elhatározta, ajándékokkal lepi meg őket. Ilonka régi segítőnk, különösen szívén viseli a sokgyermekes családok sorsát. Együtt indultunk hát pénteken a Mogyoró családhoz. Elkísért bennünket Ináncsi Gergely is, a Zsófi-ReményVár Egyesület elnöke.

Szatyrok, zsákok, ládák és dobozok. Ilonka ezekbe csomagolta az ajándékokat.

– Hoztam ruhákat, játékokat, befőtteket, lekvárokat, tartós élelmiszereket, és néhány bizsut. Az utóbbit Zsófi unokám küldte, mert gondolta, hogy a lányok örülnek majd neki. A szomszédasszonyaim pedig élelmiszerekkel segítettek – sorolja.

De igazából csak odabent derült ki, hogy milyen kedves ajándékokat rejtenek a zsákok. Ilonka kis csizmákat varrt az 5 gyereknek (a picinek még nem), és édességgel töltötte meg azokat. A mikuláscsomagokat szaloncukorral rakta tele, jó lesz a karácsonyfára, de előkerülnek a mókás kis baglyok is, amelyeket szintén Ilonka varrt, végül egy kispárna. Árpád, a családfő rögtön meg is jegyzi, az „épp jó lesz a kiságyba Lilinek”. De még nincs vége a meglepetésnek. Az egyik szatyor Barbie-babákat rejt.

Megható

– Ennek meg Vivien örül majd a legjobban – örvendezik a családfő, tudja, mennyire szereti a babákat a nagylánya, és mekkora meglepetés lesz a számára, ha hazajön az iskolából.

De még mindig nincs vége a meglepetések sorának. Ilonka egy nagy, piros dobozt vesz elő, ami gyönyörűen díszített mézeskalácsokkal van teli.

– De jó illata van! – jegyzi meg Árpád. Betölti az egész szobát. Anikó szólni sem tud a meghatottságtól. Bár az utóbbi időben, amióta történetük megjelent az újságban és a tévében is, több helyről kapnak segítséget, de ezek a szeretet és figyelmességet sugárzó ajándékok mindennél többet érnek.

– Nagyon örülök mindennek. Megható dolog, hogy valaki teljesen ismeretlenül segít nekünk – mondja szerényen Anikó. Elmeséli, hogy az 5 éves kisfia óvodájában is gyűjtöttek a szülők ruhákat, valaki még bundazsákot is adott Lilinek. Kapnak adományokat a Páli Szent Vince Társaságtól és a Katolikus Karitásztól is. És természetesen a Zsófi-ReményVár Egyesület továbbra is követi a sorsukat, és ha kell, segítenek.

– Csak a tűzifával leszünk bajban. Éjjel-nappal fűtenünk kell a pici miatt. Decemberig talán kitart a fánk, de utána, ha nincs más megoldás, vennünk kell, leg­alább 50 ezer forintért. Bár ígértek szociális tüzelőt, de arról még nem kaptunk értesítést – sorolja Anikó.

Aztán a karácsonyról kérdezzük, milyen lesz.

Azt mondja, minden évben van karácsonyfájuk, valószínűleg lesz az idén is. Gergely azonban megnyugtatja, emiatt nem kell aggódnia, mert tud hozni műfenyőt és díszek is vannak bőven.

Lilike is nagyon hálás

Ilonka pedig nem tud betelni a kisbaba kedvességével. Ölbe kapja, hiszen oly régen volt a kezében ilyen pici leányka. Lili pedig boldog, hogy minden körülötte forog, kedves mosollyal hálálja meg a szeretetet. Különösen Ilonka szemüvege tetszik neki.

Anikó elmeséli, hogy rendkívül nyugodt baba, átalussza az éjszakát. Jó az étvágya is, túl jó, így most az egyik étkezésre tápszer helyett már gyümölcsöt kap, hogy ne hízzon olyan gyorsan. Nemsokára meglátogatja az a hölgy is, aki addig volt Lili nevelőanyja, amíg a Mogyoró család lakhatási körülményei nem rendeződtek.


[related-post post_id="3683778"]

[related-post post_id="3685853"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában