Helyi közélet

2017.10.29. 13:14

Nagyrozvágyi hősök emlékezetét idézték

Nagyrozvágy - A közelmúltban Nagyrozvágyon a II. világháborúban elesettek előtt tisztelegtek, emlékeztek és koszorúztak.

Nagyrozvágy - A közelmúltban Nagyrozvágyon a II. világháborúban elesettek előtt tisztelegtek, emlékeztek és koszorúztak.

A megemlékezésen részt vett Hogya Orsolya, Nagyrozvágy polgármestere mellett dr. Hörcsik Richárd ország­gyűlési képviselő, Stumpf Attila, a Cigándi Járási Hivatal vezetője, a képviselő-testület tagjai, valamint a környező települések polgármesterei, a falu lakosai, kicsik és nagyok egyaránt.

Az ünnepi megemlékezésen beszédet mondott Nagyrozvágy polgármestere, aki fontosnak tartja a hősökre való emlékezést, aki osztozik elvesztésük fájdalmában és aki mint vezető fontosnak tartja, hogy minden család, aki elvesztett valakit ezen a napon, méltón emlékezhessen családtagjára, és persze hogy fiataljaik is megtanulják és érezzék, mennyire fontos is a múltunk.

Dr. Hörcsik Richárd – aki beszédében kiemelte a béke és a szeretet fontosságát – a „béke szigetének” nevezte Nagyrozvágyot, bár a nagyvilágtól ugyan távol esik e kis település, mégis olyan hely ez, ahol a lakosok, az emberek még átélhetik a „béke” érzését, ahol még nincs háború és ahol nyugalomban élhetik a hétköznapjaikat. A nagyrozvágyi lakosokat és a településen áthaladókat is a nyugalom rejtett varázsa érinti meg.

Stumpf Attila beszédében méltatta azt, hogy Nagyrozvágy egy olyan település, amelynek fontos a múltja, a múlthoz tartozó emlékei és fiai, akik hősként estek el a háborúban. Megható idézetekkel fokozta a pillanatot, mikor az elvesztett családtagokról, barátokról, katonákról beszélt.

Az ünnepi műsort még meghittebbé és meghatóbbá tette a Nagyrozvágyi Idősek Klubja nagyon szép műsora.

A koszorúzás után a jelenlévőket, vendégeket a „kemencés lugashoz” invitálták vendéglátásra, finom kemencében sült kenyérlángosra. A későbbiekben kulturális program várta a kedves vendégeket, valamint a falu lakosait. Először a gyermekek találkozhattak Törpapával és Törpillával egy vidám kis zenés műsorban, amelyet a nagyon élveztek, sokat táncoltak, vidáman da­loltak. 19.00 órától „örökzöld dallamokat” hallgathattak a jelenlévők Nádaski Attila és Titka Brigitta előadásában, mely sok embert csábított táncra és jó kedvre.

Az est és délután méltó befejezésként tűzijátékban gyönyörködhettek a falu lakosai, de még a környező települések is láthatták a fantasztikus tűzijátékot.

- ÉM-CSCS -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában