Helyi közélet

2017.07.11. 12:53

Fotók: Nosztalgiavillamosok a 120 éves szülinapon Miskolcon

Miskolc - Hétfőn ünnepelte a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. a helyi villamosközlekedés 120 éves évfordulóját.

Miskolc - Hétfőn ünnepelte a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. a helyi villamosközlekedés 120 éves évfordulóját.

Ebből az alkalomból kigördült a remízből a sárga Tátra és a piros „bécsi” (SGP) villamos, melyeket érvényes utazási okmánnyal, jeggyel, bérlettel bárki igénybe vehetett.

ÉM


12 érdekesség a 120 éves miskolci villamosközlekedésről

A borsodi megyeszékhelyen az országban harmadikként indult el a villamos, de vajon mindent tud róla?

Videó: Hófehér Bengáli, narancssárga Tátra - Egy kis miskolci villamos retro 1995-ből

Mennyit változott a miskolci tömegközlekedés az utóbbi 20 évben! 1995 szeptemberében még nyoma sem volt a Zöld nyílnak, sem a Skoda villamosoknak. Hófehér Bengálik, és az akkoriban még újnak számító, narancssárga Tátrák szelték a villamossíneket, amik a Tiszai Pályaudvartól nem Felső Majláthig, hanem csak Diósgyőrig futottak. Nagy Levente Zsolt nagyszerű felvételei a miskolci tömegközlekedésről, 1995-ből.

Letűnt miskolci villamosvonalak nyomában

Kevés olyan város létezik, aminek akkora villamos-mániája van, mint Miskolcnak. Főleg annak tudatában, hogy valójában csak egy igazi, kelet-nyugat irányú vonala van, hiszen az egyes és a kettes villamos egészen az Újgyőri piacig egy pályán fut, csak itt kanyarodik le az egykori vasgyárba a kettes. Ám Miskolcon sem mindig ez az egy vonal létezett, hiszen amíg a lakosság - leginkább a több műszakban dolgozó gyári munkások - igénye megkívánta, addig volt 3-as, 4-es, sőt 0-s számú villamosa is a városnak. A Miskolc Adhatott blog cikke a miskolci villamosvonalakról a Borsod Online-on.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában